DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bakan Soylu'nun protesto edilmesinden rahatsız oldu

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun protestolar sonucunda salondan ayrılmasını değerlendirdi. "Sayın Bakanla sürekli görüşüyorum" diyen Beko, "İşçi sorunlarını birinci derecede çalışma bakanıyla görüşerek çözmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun eleştirilmesinden rahatsız oldu.

Beko, "Ayrımsız tüm konukları davet ettik. Ancak burada beklemediğimiz olaylar gelişti. Bunlar bizden kaynaklanan olaylar değildi. Ben de konuşma metnimi Sayın Çalışma Bakanımız Süleyman Soylu’nun burada olup dinlemesini istiyordum. İşçi arkadaşlarımız da kürsüden demokratik bir şekilde konuşmuş olsaydı, Sayın Bakan da bizi dinlemiş olsaydı çok daha iyi olurdu. Böyle bir fırsatı da kaçırdık. Zaman zaman genel kurullarda yaşanan olaylar bunlar" diye konuştu.

Böyle bir şeyin olacağını hiç öngörmediğini söyleyen Beko, şöyle devam etti: “Daha önce de bizim genel kurulumuza Süleyman Soylu’dan önceki bakan Faruk Çelik genel kuruluna gelmişti. Tabi ki orada da arkadaşlarımız demokratik tepkilerini koymuşlardı ama bu noktaya gelmemişti. Faruk Çelik konuşma da yapmıştı. Ben bu kadarını beklemiyordum. Kendisini de uyardım. Zaman zaman mitinglerde, kongrelerde demokratik tepkiler yaşanıyor. Böyle olmasını ben de istemiyordum. Demokratik çerçeveden konuşarak birbirimizi anlamaya çalışmış olsaydık daha iyi olur diye düşünüyorum.”

Genel kuruldan sonra Süleyman Soylu’yu arayacağını belirten Beko, “Kendisiyle zaten görüşüyoruz. Ziyaret de ediyoruz. İşçi sorunlarını birinci derecede çalışma bakanıyla görüşerek çözmemiz gerekiyor. Sayın Bakan’ın burada bizi dinlemesini istiyordum.” dedi.

Kıdem tazminatının kırmızı çizgileri olduğunu ifade eden Beko, “Gerekirse hiç korkmadan genel grev yaparız. Yarın sokaklarda kıdem tazminatı gündeme gelirse siz işçiyi durduramazsınız. Bakan geldiğinde işçi arkadaşları uyarmaya çalıştım. Kıdem tazminatları çok hassas bir mesele olduğundan dolayı işçiyi durdurmak kolay olmaz. Ondan dolayı ben şimdiden hükümeti uyarıyorum. Kıdem tazminatları bireysel emeklilik fonuna dönüşmemeli.” ifadelerini kullandı.