Trump bir dövüyor bir seviyor: Erdoğan 13 Kasım'da konuğum olacak

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 13 Kasım'da konuk edeceğini duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 13 Kasım'da konuk edeceğini duyurdu.

"Türkiye'nin ABD'nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu" söyleyen Trump, duyuruyu şöyle yaptı:

"Herkes Türkiye'nin ABD'nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu unutuyor, öyle ki F-35 jetlerimizin çelik gövdesini onlar üretiyor. Anlaşma yapma konusunda da çok iyiler, İdlib bölgesinde birçok insanın hayatını kurtarma konusunda ve uzun yıllar hapis kalan Pastor Brunson'u talebim doğrutusunda iadesini sağlama konusunda bana çok yardımcı oldular. Aynı zamanda, Türkiye'nin NATO'nun önemli bir üyesi olduğunu hatırlamak lazım. (Erdoğan), 13 Kasım'da benim konuğum olarak ABD'ye gelecek. #BİTMEYENSAVAŞLARIBİTİRİN"

 

Trump, söz konusu paylaşımdan 25 dakika sonra bir paylaşımda daha bulunarak, "Kürtleri yalnız bırakma" suçlamalarını reddettiğini ve Türkiye'nin operasyon düzenlemesi durumunda ekonomisini kötü duruma sokacağını belirtti. Trump, şunları kaydetti:

"Suriye'den ayrılma sürecinde olabiliriz, ama özel bir halk ve harika savaşçılar olan Kürtleri asla yüzüstü bırakmadık. Aynı şekilde NATO ve ticaret ortağı Türkiye ile ilişkimiz çok iyi olagelmiştir. Türkiye'nin halihazırda kalabalık Kürt nüfusu var ve bizim Suriye'nin o kesiminde sadece 50 askerimizin kalması ve onların da yer değiştirmesine rağmen Türkiye'nin gereksiz bir savaşının ekonomilerini ve kendilerinin çok kırılgan para birimini mahvedeceğini tümüyle anlıyorlar. Biz Kürtlere mali olarak ve silahlarla yardım ediyoruz!"