Sayfa yolu
27 Nisan 'e-muhtırası' ve 367 oy krizi hakkında soruşturma başlatıldı
Yayın Tarihi: 02.02.2012 , 11:01 Güncelleme Tarihi: 08.05.2021 , 00:30
Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, 27 Nisan 2007’de Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yayınlanan “e-muhtırayla” ilgili soruşturma başlattı.
Büyükanıt'ın ifadesi alınacak
30 Ağustos 2011 tarihinden bir gün önce Genelkurmay Başkanlığı’nın siteden kaldırdığı muhtırayla ilgili şimdi de savcılık soruşturması başlatıldı.
Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve dönemin kuvvet komutanlarının da ifadesinin alınması bekleniyor.
Soruşturmayı 12 Eylül iddianamesini hazırlayan savcı yürütecek
27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili yapılan suç duyurularını birleştiren Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin açtığı soruşturmayı Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin yürütüyor. Çetin, 12 Eylül iddianamesini de hazırlanmıştı.
Savcı Çetin’in başlattığı soruşturma kapsamında, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki e-bildirinin kimin talimatıyla yayınlandığını ve cumhurbaşkanı seçim sürecinde 367 oy talebi arkasında baskı olup olmadığını da araştıracak.
Erkan Mumcu ve Ağar 367 oylamasına neden katılmadı?
Bu kapsamda oylamaya katılmayan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın baskıya uğrayıp uğramadığı da araştırılacak.
Savcılık, İstanbul Özel Yetkili Savcılığı’ndan, “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” başta olmak üzere, 27 Nisan dönemine ait belgeleri de isteyecek.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.