Üçüncü Havalimanı'nın açılışında gizli erteleme: Gerçek açılış 31 Aralık'ta

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Türkiye İrtibat Ofisi tarafından, IATA merkezine aktarılan bilgiye göre 29 Ekim tarihinde İstanbul Yeni Havalimanı'nda sadece 'yumuşak bir açılış' yapılacak.

soL-İstanbul

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Türkiye İrtibat Ofisi tarafından, IATA merkezine aktarılan bilgiye göre 29 Ekim tarihinde İstanbul Yeni Havalimanı'nda sadece  "yumuşak bir açılış"  yapılacak.

AKP sözcülerinin ve bizzat Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yalanlamalarına karşın, IATA Türkiye İrtibat Ofisi'nden IATA merkezine iletilen bilgi İstanbul Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'deki açılışının şovdan öteye gitmeyeceğine işaret ediyor. 

IATA Türkiye Ofisi'nin Direktör Yardımcısı Anthony van der Veldt tarafından iletilen bilginin kaynağının Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) olması da dikkat çeken bir ayrıntı.

 

GÖSTERMELİK AÇILIŞ YAPACAKLAR

Buna göre gerçek açılış 30-31 Aralık tarihlerinde yapılırken, 29 Ekim'de THY'nin yapacağı uçuş ve sonrasında en az bir ay boyunca THY iç hat rotasında yapılacak uçuşlar daha çok yeni meydanın test edilmesi ile sınırlı kalacak. THY bunun için 2 ya da 3 uçağını yeni meydanda konumlandırırken, taşınma işlemlerini, 30-31 Aralık'ta başlayacak operasyona göre tamamlayacak. 

Bu takvim kaydırmasının Yeni Havalimanı'nda faaliyet yürütecek diğer şirketler için de geçerli olacağı bir diğer önemli ayrıntı; zira daha önce diğer havayolu şirketlerinin öncelikle operasyonlarına başlaması, THY'nin taşınmayı daha ileri bir aşamada gerçekleştirmesi tartışılan bir konu olmuştu.

IATA Türkiye İrtibat Ofisi'nin IATA merkezine yaptığı bilgilendirmede son olarak, DHMİ'nin  yeni meydana taşınacak havayolu şirketleri ve hizmet kuruluşları ile 5 Ekim tarihinde bir toplantı gerçekleştirerek bu yeni takvimin ayrıntılarını görüşeceği yer alıyor. Buna göre, THY ve DHMİ'den gelecek resmi bildirimler olmadan slot ve uçuş kodu transferi gibi konular için beklemede kalınması öneriliyor.