Sosyalizm Okulları başlıyor

Komünist Liseliler, "Birlikte üretmek, birlikte tartışmak birlikte mücadele etmek için..." sloganıyla Sosyalizm Okulları'na başlıyor.

Haber Merkezi

Komünist Liseliler, yaptıkları bir açıklamayla "karanlığın karşısına aydınlığın okulunu kurmak için bütün lise öğrencilerini Sosyalizm Okulları"na çağırdı.

Komünist Gençlik'in sitesinde yer alan söyleşiden bir bölüm şöyle:

Komünist Liseliler bir açıklama ile liselileri Sosyalizm Okulları’na davet etti. Açıklamada düzenin gençliğe biçmeye çalıştığı geleceği reddetmeye, yaşanılabilir bir ülkeyi örgütlemek için Sosyalizm Okulları’na çağırdı. Sosyalizm Okulları nedir, Sosyalizm Okulları’ndan beklentiniz ne?

AKP’nin baş aktörlüğünü yaptığı geçtiğimiz on yıla yayılan gerici dönüşümün etkilerinin en doğrudan hissedildiği alanlardan birisi eğitim sistemi. Yıllardır, dönüştürülen eğitim sisteminin nasıl bir kuşak yaratacağı üzerine konuşuluyor. Oysa şu anda o gerici eğitim sisteminin bütün saldırılarına maruz kalan kuşağı tüm açıklığıyla görüyoruz. En temel düşünsel yöntemlerden yoksun bırakılmaya çalışılan bir liseli kuşağı duruyor karşımızda. Tarihsel bakış açısından, neden-sonuç ilişkisi kurabilecek bir düşünsel yöntemden, analitik akıl yürütme yetisinden yoksun bırakılmaya çalışılan bir kuşak. Tersinden, bu saldırıların tümüne rağmen teslim alınamayan bir kuşak…

Sermayenin gösterdiği cehenneme ikna olmaması ancak yeni bir düzeni nasıl yaratacağı konusunda bütünlüklü bir cevabı bulunmaması, bahsettiğimiz kuşağın ortak özelliği. Sosyalizm Okulları bu teslim alınamayan enerjiyi sermaye düzenine karşı sistematik bir mücadelenin parçası kılacak, yakın geçmişte birçok defa gördüğümüz liselilerin anlık patlamalarını, sürekliliği olan bir kavgaya evriltecek. Sistemli, programlı, sürekliliği olan ve gerçekçi projenin adı sosyalizmdir.

Sosyalizm Okulları, liselileri sosyalizm mücadelesinde buluşturacak. Hem tek gerçekçi çözüm sosyalizm olduğu için, hem de uğruna mücadele verilesi tek gelecek komünist gelecek olduğu için.