Meltem Cumbul isyan etti: Setlerde bebeklere biberonla kahve içiriliyor

Oyuncular Sendikası başkanı Meltem Cumbul, setlerde aralıksız 36 saate kadar çalıştıklarını, 6 aylık bebeklere uyumamaları için biberonla kahve içirildiğini açıkladı.

Oyuncular Sendikası başkanı Meltem Cumbul, işin içinde olmayan insanların hayal dahi edemeyeceği ağır şartlarda çalıştıklarını söyledi.

Zaman'ın haberine göre, setlerde yaşananları anlatan Cumbul, “Özellikle 160-170 dakikaya varan dizi süreleri nedeniyle aralıksız 36 saat çalışmak zorunda kalıyoruz. Bununla birlikte, WC bile bulunmayan sağlıksız set ortamları sektörün diğer bir gerçeği. 6 aylık bebeğin saatlerce karda, uykusu gelmesin diye gerekirse biberonun içine kahve konarak sınırları zorlanması sadece bir örnek, bunun gibi yüzlercesi var. Bu yönde yasal düzenlemelere ihtiyacımız var” açıklaması yaptı.

Oyuncu Özgür Çevik de, “Bir buçuk dakikalık bir sahnenin çekimi teknik olarak en az 1 saat sürüyor. Bu da izin yapmadan günde 15 saat çalışmak demek.” dedi. Daha kısa sürede çekmek için koşturmaca halinde çalıştıklarını kaydeden Çevik, üstünkörü işlerin çıkmasını ve yaşanan kazaları buna bağlıyor: “Günün geri kalan vaktinde uyuyacak mıyız? Ailemize ve arkadaşlarımıza mı vakit ayıracağız yoksa ertesi günün senaryosuna mı çalışacağız?”