Maraş'ta yasağa karşı basın açıklaması

Maraş Katliamı'nın yıldönümünde yapılması planlanan anma etkinliği engellemelere maruz kalırken, yurttaşlar Narlı ilçesinde birleşerek basın açıklaması yapıyor.

soL - Maraş

Maraş Katliamı'nın 35'inci yılında yapılmak istenen anma etkinliğine valiliğin izin vermemesi nedeniyle yurttaşların kente girişi polis tarafından engellenmiş, 1 kişi gözaltına alınmış, polis anma için yola çıkan onlarca araca "evrakları eksik" gerekçesi ile ceza yağdırmıştı. 

Alevi Bektaşi Federasyonu, Maraş Katliamı'nın 35'inci yıldönümü nedeni ile Yörük Selim Mahallesi'nde bulunan devlet hastanesi önünde anma eylemi gerçekleştirmek istedi. Ancak Maraş Valiliği'nin anmaya izin vermeyeceğini açıklaması üzerine, polis anma yerine gelmek isteyen yüzlerce yurttaşa Maraş'ın Narlı, Pazarcık, Elbistan ilçe girişlerinde oluşturdukları arama noktalarında engel oldu. Anma yerine gelmek isteyen yurttaşlar polis ve jandarma tarafından aranırken, polisin birçok araca "evrakları eksik" gerekçesi ile ceza yazdığı belirtildi. 

HACI BEKTAŞ İSİMLİ YURTTAŞ GÖZALTINDA
Ayrıca kent giriş ve çıkışlarında polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı, çevre illerden toplu taşıma araçları ile kente gelmeye çalışan yüzlerce yurttaşa da engel olunduğu belirtilirken, Nurhak ilçesi girişinde bulunan arama noktasında Hacı Bektaş isimli bir yurttaşın "hakkında tutuklama kararı" olduğu gerekçesi ile polislerce gözaltına alındığı öğrenildi. Maraş merkez ve bağlı ilçelerinde bulunan çok sayıda noktada ise polis ile yurttaşlar arasında gerginlik yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan, il girişinde polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerini görüntülemek isteyen muhabirimizin kamerasını alan polis, kameradaki görüntüleri silerek kamerayı muhabire geri verdi. Kentte gergin bekleyiş devam ediyor.