Komünist Kadınlar'dan Gülten Akın'a uğurlama

Dün yaşamını yitiren şair Gülten Akın için, Komünist Kadınlar bir açıklama yayınlayarak; "Mücadeleye inananlara incelikler kazandıran şiiri; onların incelikleri anlamasına vakit verdi, onları iyi insanlar yaptı" dedi.

Dün yaşamını yitiren şair Gülten Akın için, Komünist Kadınlar bir açıklama yayınladı. 

Komünist Kadınlar, Akın için; "Gülten Akın, kadının sesinin kısılmaya çalışıldığı, gericiliğin “halkın değeri” zırvasıyla üzerine titrendiği bir ülkede; kadınların şiirini yazmakta, şair kadın olmakta hiç tereddüt etmedi" ifadelerini kullandı.

Komünist Kadınlar'ın açıklamasının tam metni şöyle;

Dilimizin büyük şairi Gülten Akın’ı uğurluyoruz.

“Deli kızın türküsü”, “Oğlunu soran kadının şiiri” “Kapıcı kadınlar şiiri”lerini anımsayın; Gülten Akın, kadının sesinin kısılmaya çalışıldığı, gericiliğin “halkın değeri” zırvasıyla üzerine titrendiği bir ülkede; kadınların şiirini yazmakta, şair kadın olmakta hiç tereddüt etmedi. 

Onun şiirinin geleneğinde, kendi sözleriyle analım; “Şiirin halk için, hayat için” olması vardı. Ne imzacı ordularının silik yazan “Ah dilenen” bir kalemi, ne de halka düşman odakların boyun eğen ricacısı oldu. Gülten Akın'ın şiiri, aydın kimliğindeki boyun eğmez ısrarın taşıyıcısıydı.

Halka kibirle küsmenin, çekip gitmeyi yüceltmenin değil; onu dönüştürmeyi aramanın, bu topraklarda kalmada ısrarın şairiydi.

Mücadeleye inananlara incelikler kazandıran şiiri; onların incelikleri anlamasına vakit verdi, onları iyi insanlar yaptı.

İnanmaktan bir an olsun vazgeçmeyeceğimiz mücadelemize kazandırdığı inceliğiyle, kadınların sesine kattığı o özenli özgüvenle, bizi daha iyi insanlar yapan Gülten Akın şiirini unutmayacağız.

Büyük şairi sevgiyle anıyoruz.

Komünist Kadınlar