Hacettepe Rektörlüğü’nden skandal fişleme dosyaları

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün öğrencileri ve öğretim üyeleri hakkında hazırladığı fişleme dosyaları ortaya çıktı.

Hacettepe Üniversitesi yönetiminin solcu öğrencileri ve Eğitim-Sen üyesi öğretim üyelerini dosyalar içerisinde tek tek fişlediği öğrenildi.

Sendika.org'da yer alan habere göre, Kolektif Basın Merkezi’nin ulaştığı fişleme belgeleri “Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde faaliyet gösteren sol gruplar ve sürekli yayınları” başlığı altında dosya dosya halinde yer aldı. Her bir dosyanın içinde ise öğrenci ve öğretim üyelerinin örgütlü oldukları yapılara dair bilgilendirme yer aldı.

Belgelerde ad-soyad listelenmesinin yeterli görülmediği noktada üniversitelilerin yürüttüğü faaliyetler de ayrıntılandırıldı. Örnek olarak Öğrenci Kolektifleri üyesi Özgür Bozkurt hakkında şu ifadeler yer aldı:

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde okumaktadır. Kampüs genelinde Öğrenci Kolektifleri adına faaliyetlere katılmaktadır. Öğrenci Kolektifleri afişleri asmaktadır. Çeşitli film gösterimleri, belgesel ve sinevizyon gösterimleri gibi etkinliklere katılmaktadır. Kampüs içerisinde ve dışarısında çok sayıda eyleme katılmıştır. Düzenli olarak afiş ve pankart asmaktadır.