Erdoğan 626 adet ne açtı?

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “açılış töreni” adı altında AKP lehine seçim mitingleri düzenlemesine isyan etti ve soru önergesi vererek, “Erdoğan İzmir’de 626 adet ne açtı, tam listesini istiyorum” dedi

Ahmet Çınar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hemen hemen her gün bir kentte “toplu açılış töreni” adı altında AKP lehine seçim mitingi düzenlemesine her kesimden tepkiler büyürken, son olarak da CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay bir soru önergesiyle Erdoğan’ın geçen cumartesi İzmir’de 626 adet “ne” açtığını sorarak tam listesini istedi.

Balbay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, 9 Mayıs Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplu açılışını yaptığı tesislerin neler olduğunu sordu.

KALEM KALEM TESİSLERİ İSTEDİ

Erdoğan’ın AKP lehine düzenlediği mitinglerden birinin de 9 Mayıs Cumartesi günü İzmir'e düzenlendiğini belirten Balbay, toplu açılış töreninde 626 tesis ve projenin açılışının yapıldığının ifade edildiğini hatırlattı. Balbay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazılı yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

Son olarak İzmir ilimiz için açılışı gerçekleştirilen 626 adet proje veya yatırımlar kalem kalem nelerdir?

Bu yatırımlar hangi bakanlıkların veya bağlı kurum veya kuruluşların gerçekleştirdiği proje ve yatırımlardır? Maliyetleri ayrı ayrı ne kadardır?

İzmir ilimiz için açılışı yapılan bu proje ve yatırımların toplam maliyeti ne kadardır?

İzmir ilimiz için açılışı yapılan proje ve yatırımlara hangi tarihlerde başlanmış ve hangi tarihlerde bitirilmiştir? Projelerin ihale ve tamamlanma bedelleri ne kadardır?  Bu proje ve yatırımlar hangi firmalar tarafından yapılmıştır?