Damat Bakan Albayrak, eski holdinginden kendine danışmanlar atadı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olarak tanınan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eski yöneticisi olduğu Çalık Holding bünyesinden kendisine iki danışman atadı. Çalık Holding Enerji İşleri Hukuk Direktörü Tahsin Yazar ile daha önce Çalık'a ait olan Sabah Gazetesi'nin Ankara Haber Müdürü Mehmet Ali Berber, damat Bakan'a danışman oldu.

Ahmet Çınar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Dışişleri ve Ekonomi bakanlıklarına ait yeni atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı olarak tanınan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kendisine, daha önce yöneticisi olduğu Çalık Holding bünyesinden iki danışman atadı. Aralık 2013'e kadar Çalık Holding'e ait olan Sabah Gazetesi'nden Mehmet Ali Berber ile yine Çalık Holding Enerji İşleri Hukuk Direktörü ve Çalık YEDAŞ'ın yönetim kurulu üyesi Tahsin Yazar'ı kendisine danışman olarak görevlendirdi.  

Geçen Kasım ayında Sabah Gazetesi'nin Ankara Haber Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Ali Berber, aradan iki ay gibi kısa bir süre geçtikten sonra şimdi de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın danışmanlığına atandı.

Öte yandan Çalık Holding Enerji İşleri Hukuk Direktörü ve Çalık YEDAŞ ile ARAS EPAŞ'ın yönetim kurulu üyesi Tahsin Yazar da, damat Bakan'a danışman oldu. 

Atamalara dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

EKONOMİ VE DIŞİŞLERİ'NE DE ATAMALAR YAPILDI

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Denizcilik- Havacılık-Hudut Genel Müdürlüğü’ne Büyükelçi Burak Özügergin, Ekonomik İşler Genel Müdürlüğü’ne Büyükelçi Halil Gürol Sökmensüer ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na da Teftiş Kurulu Üyesi Büyükelçi Ayşe Nur Alpaslan getirildi.

Ekonomi Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak atandı.