Zorunlu din dersi dayatmasına karşı nasıl dava açabilirsiniz?

2017-2018 eğitim öğretim yılı AKP'nin dayattığı müfredat tartışmalarıyla başladı. Diğer yandan AKP'nin zorunlu din dersi dayatması da sürüyor. Veliler zorunlu din dersi dayatmasına karşı okul müdürlüğüne dilekçe verebilir, sonuç alamazlarsa dava açabilirler. Davanın nasıl açılacağına ilişkin detaylar haberimizde...

Haber Merkezi

2017-2018 eğitim öğretim yılı AKP'nin dayattığı müfredat tartışmalarıyla başladı. Diğer yandan AKP'nin zorunlu din dersi dayatması da sürüyor. Veliler zorunlu din dersi dayatmasına karşı okul yönetimine muafiyet dilekçesi verebilir, sonuç alamazlarsa dava açabilirler.

Dilekçenin nasıl verileceğine ve davanın nasıl açılacağına ilişkin detaylar haberimizde... 

DİLEKÇE VER, DAVA AÇ

Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi, geçen yıl zorunlu din dersine karşı velileri dersten muafiyet için dilekçe verip dava açmaya çağırmıştı.

Aydınlanma Hareketi'nin bu çağrısı bu yıl da devam ediyor... Çocukların zorunlu din dersinden muafiyet kazanması için 6 adımlık yönerge oluşturulurken, velilerin her türlü soru ve yardım talebi için Aydınlanma Hareketi Hukuk Komisyonu’na başvurabileceği belirtildi.

Zorunlu din dersinden muafiyet için verilmesi gereken dava dilekçe örneklerine  http://aydinlanmahareketi.org/6-adimda-muafiyet.html  adresinden ulaşılabilir.

Zorunlu din dersi dayatmasına karşı okul müdürlüğüne verilecek dava dilekçesi örneğine de http://aydinlanmahareketi.org/zorunlu-din-dersi.html adresinden ulaşılabilir.