'YPG'nin katılmasına bir şartla olur dedik'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Menbiç operasyonunda YPG'nin katılmasının yanlış bir politika olduğunu söyledik. Bir şartla olur dedik. Operasyon biter bitmez YPG'liler Fırat nehrinin gerisine gidecek. Şu anda YPG unsurları halen Menbiç'te. Obama, Biden, Kerry söz verdi. Ya YPG'ye söz geçiremiyorsunuz ya da göndermek istemiyorsunuz" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile bir araya geldi. Görüşme sonrası bir açıklama yapan Çavuşoğlu, "İngiltere'nin bu zorlu günlerde Türkiye'ye verdiği güçlü destekten dolayı Johnson'a ve İngiltere yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız May'le görüşme gerçekleştirdi, son derece yararlıydı. Bundan sonraki süreçte İngiltere'yle ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için çaba sarf edeceğiz. İngitlere'nin AB'den ayrılması elbete bizi üzmüştür ama Birleşik Krallık halkının iradesine herkesin saygı duyması gerekiyor. Türkiye-İngiltere arasında ilişkilerin yeni bir boyut kazanması için fırsat olarak görülebilir" dedi.

Daha sonra Rakka operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Menbiç operasyonunda YPG'nin katılmasının yanlış bir politika olduğunu söyledik. Bir şartla olur dedik. Operasyon biter bitmez YPG'liler Fırat nehrinin gerisine gidecek. Şu anda YPG unsurları halen Menbiç'te. Obama, Biden, Kerry  söz verdi. Ya YPG'ye söz geçiremiyorsunuz ya da göndermek istemiyorsunuz. 200 tane YPG'liyi Fırat'ın ötesine gönderemiyorsanız, o zaman diğer alanlarda YPG'ye nasıl güveneceksiniz?
 
Rakka veya diğer operasyonlarda YPG'lilerle işbirliği yapmak Suriye'nin geleceğini riske atmak demektir. Menbiç'te bile söz geçiremediğin YPG'yi Rakka'ya yollamak çok yanlış olur. 
 
Teröriste karşı başka teröristle işbirliği yapmak kendi değerlerimize ve Suriye ile Irak'ın geleceğine ihanettir."