VİDEO - Türkiye'den giden tarikatçılar Mekke'de birbirine saldırdı

AKP'deki yaşanan kavganın ardından gerici camiadan bir çatışma haberi daha geldi. İsmailağa cemaatine mensup Fatih Medreseleri üyeleri ile ve Kıyam-Der isimli dinci yapının üyeleri Mekke'de birbirine girdi.

Türkiye AKP içindeki çatışmayı izlerken, AKP eliyle beslenen tarikatlardan da bir kavga haberi geldi.

İsmailağa cemaatine mensup Fatih Medreseleri üyeleri ile Kıyam-Der isimli dinci yapının üyeleri Mekke'de birbirine girdi. Çıkan kavga sonucunda onlarca kişi yaralandı ve hastanelik oldu.

Umre için Mekke'ye giden Fatih Medreseleri üyelerine yine aynı camiadan olan Kıyam-Der üyelerince saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi. 

Fatih Medreseleri grubunun yaptığı açıklamada, "Emre Altunkum önderliğindeki Kıyam-Der üyelerinin aralarında Umre kafilesine 150 kişiyle saldırdıkları" öne sürüldü.

Sözlü sataşmaların ardından kısa sürede kavgaya dönüşen arbede sonrası onlarca kişi yaralandı ve hastanelik oldu. 

Kıyam-Der'den yapılan açıklamada ise şu şekilde:

"Kutsal topraklarda dahi fitne eteşini körüklemekten geri durmayan Masum Bayraktar ve müntesipleri kirli hesapları uğruna kendilerinden beklendiği gibi hiç bir zaman tasvip etmediğimiz görüntüler oluşmasına sebebiyet vermişlerdir. Yaptığımız araştırmalar ve elde ettiğimiz deliller neticesinde Masum Bayraktar ve müntesiplerinin mağdur edebiyatı yaparak türlü yalanlarla yoğun bir şekilde algı operasyonlarına devam ettikleri anlaşılmıştır. Üstadımız Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhu) Hazretleri ve camiamızla hiç bir ilgisi bulunmayan Masum Bayraktar ve müntesiplerinin genelde camiamız, özelde derneğimiz ile ilgili yaptıkları yayın ve algı operasyonlarına itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna arz ederiz."