Nurettin Yıldız için Erdoğan ne talimatı verdi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nurettin Yıldız'ın açıklamalarından rahatsız olduğu ve Diyanet'e talimat verdiği iddiası bugün basına yansıdı. Oysa aylardır kadınları ve çocukları hedef alan bu gerici isim, gücünü ve cüretini sadece ve sadece AKP'ye borçlu...

Haber Merkezi

"6 yaşında çocukla evlenilebilir”, "Yatağa, yatar yatmaz gözünü kapatıp uyuyun yoksa battaniye ve yorgan cinsel dürtülerinizi rahatsız edebilir", “Çalışan kadınlar fuhuş sürecine destek oluyor”, “Kadın spiker izlemek günahtır”, "Baharatlı yiyecekler, aşırı et tüketimi, cinsel şehveti uyarıcı gazlı, kahve gibi çay gibi içecekler, kakaolu içecekler… Bunlar şehvet uyandırıcı şeylerdir", “Kadınlar dayak yedikleri için sabaha kadar şükretmelidir” diyen, asansörde "halvet" fetvası veren Nurettin Yıldız, iddiaya göre Erdoğan'ı da rahatsız etmiş...

Erdoğan'ın partisinin son MYK toplantısında Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da sorumlu olan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a talimat verdiği iddia edilirken, Erdoğan'ın, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun bu açıklamalara karşı hassasiyet göstermesi gerektiğini söylediği ileri sürüldü. Haberlere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuyla bizzat ilgilenmesi gerektiği ifade edildi.

ERDOĞAN GERÇEKTEN RAHATSIZ OLDU MU?

Nurettin Yıldız 6 yaşındaki çocukların evlenebileceğine ilişkin istismar fetvası yayımlandığında soL dahil birçok haber sitesi konuya tepki göstermiş, ancak mahkemeler aracılığıyla Nurettin Yıldız'a ilişkin yapılan tüm haberler jet hızıyla sansürlenmişti.

Bu sansür de yetmemiş ve istismar fetvasına karşı haber yapan birçok haber kuruluşuna dava açılmıştı.

Bu süreçte muhalif medyanın eleştirileri sürerken, AKP'nin yayın organlarının tamamı Nurettin Yıldız'a destek açıklamaları ve köşe yazılarıyla dolmuş, Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, "Şimdi... Ben üzerime düşeni yapıp bu konuda sana bilgi verdim. Eğer hala Nureddin Yıldız’a ‘sapık’ demek istiyorsan buyur de. Bekâretten kurtulma yaşının 11’lere kadar gerilediği, 18 yaşına gelmeden kürtaj yaptırma yüzdesinin %20’lere dayandığı, ifade özgürlüğü kapsamında pedofili savunucusu partilerin kurulduğu Batı'yı ‘normal’, İslam fıkhının bir cüzünü anlatan Nureddin Yıldız hocayı ‘sapık’ bul. Sorun yok" diyerek Yıldız'ı savunmuştu.

AKP gazetelerinin savunmak için sıraya girdiği Nurettin Yıldız'ın son dönemde ardı ardına ortaya çıkan videoları tepkilerin gittikçe artmasına neden olurken, AKP cenahı da son günlerde bu konuda sessizleşmiş görünüyor.

NURETTİN YILDIZ'I KİM KORUYOR?

Mahkemeler Nurettin Yıldız hakkında yayımlanan haberleri sansürlemeye devam ederken, Yıldız'ı eleştiren bir yazı kaleme alan soL yazarı Orhan Gökdemir'e para cezası verilmişti. Gökdemir'in ardından geçtiğimiz günlerde soL Haber Yayın Yönetmeni Ali Ufuk Arikan da hakim karşısına çıkmış ve Yıldız'a hakaret ve iftirayla suçlanmıştı. soL dışında birçok muhalif gazeteci ve haber sitesi de Yıldız'ın açtığı davalar nedeniyle mahkeme koridorlarında zaman kaybetmeye devam ediyor...

Tüm bunlar olurken, soL geçtiğimiz aylarda bir haber yayımlamış ve Nurettin Yıldız'ın nasıl bu kadar rahat hareket ettiğini ortaya çıkarmıştı.

Adalet Bakanlığı Müsteşarı olan Selahaddin Menteş'in Nurettin Yıldız "hayranlığını" gösteren twitlerini gündeme getiren soL'un haberi, saatler sonra mahkeme kararıyla erişime engellenmişti.

Mahkemeler ve AKP'li yazarların savunmak için aylardır büyük çaba sarf ettiği ve gücünü AKP'den aldığı açık olan Nurettin Yıldız'a tek bir hukuki yaptırım bile uygulanmazken, tepkilerin iyice ayyuka çıktığı bir sırada Erdoğan'ın da Yıldız'dan rahatsız olduğuna ilişkin haberlerin dolaşıma sokulması dikkat çekti.