Nagehan Alçı'nın NATO sevgisi: Darbe olmadığı müddetçe...

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Elbette Norveç’teki çirkin provokasyona en üst perdeden en sert tepkiyi verelim; nitekim veriyoruz da ve NATO’dan da özür üzerine özür geliyor ama Türkiye NATO’dan ayrılmamalıdır" dedi.

Habertürk gazetesi köşe yazarı AKP'li Negahan Alçı, bugünkü köşe yazısında Türkiye'nin NATO üyeliğini değerlendirdi.

Alçı yazısında Türkiye'nin NATO'dan kendi isteği ile çıkmasının "onları" sevindireceğini bu nedenle Türkiye'nin NATO'dan çıkmaması gerektiğini belirtti. 

Alçı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde;

Sevgili okurlar NATO’ya girmek mümkün ama askeri bir darbe olmadığı, sistem felce uğramadığı müddetçe çıkmak mümkün değil! İttifak üye kabul şartlarının 10. maddesinde detaylı bir şekilde tarif etmiş, 4. maddesinde üyelik için prosedürleri anlatmış ama bir üyenin üyeliğine nasıl son verileceğini düzenlememiş. Tabii soğuk savaş mantığı ile cephe genişletme amacı güdüldüğü için ve üye kaybetmek karşı cepheye kazandırmak anlamına geleceği için olsa gerek bunu düzenlemek bile NATO’yu zayıflatır gibi düşünülmüş olabilir. O nedenle son birkaç yıldır Türkiye’yi Batı ittifakından koparmak isteyen çevreler kara kara bu işi nasıl yapacaklarını düşünüyorlar. Onları en çok sevindirecek şey Türkiye’nin kendiliğinden NATO’dan çıkması olacaktır.

Elbette Norveç’teki çirkin provokasyona en üst perdeden en sert tepkiyi verelim; nitekim veriyoruz da ve NATO’dan da özür üzerine özür geliyor ama Türkiye NATO’dan ayrılmamalıdır. Her ne kadar son dönemde aramızda ciddi fikir ve yaklaşım farkları olsa da “NATO üyesi olarak Rusya-Çin cephesi ile ilişki kuran bir Türkiye” çok daha güçlü bir Türkiye olur...