Muharrem İnce: Yarış daha bitmedi

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na kaybeden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce açıklamalarda bulundu.

Muharrem İnce Habertürk'te katıldığı programda "Bu yarış bitmedi. Pek çok haksızlık yapıldı. Kurultaydan sonra sayın genel başkanın yanına çıkıp '1 saat önce rakibimdiniz şimdi başkanımsınız, emredin, yapayım' dedim. Gördüm ki olmuyor" şeklinde konuştu.

İnce sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de demokrasi istiyoruz biz. CHP'de demokrasi istemeyecek miyiz? Nasıl bir Türkiye istiyorsak öyle bir CHP istiyoruz. Ben kimseye hakkımı yedirmem. AKP'ye de yedirmem CHP'ye de yedirmem. AKP'ye karşı mücadele ederken ne güzel hakkımızı savunuyorsun, CHP'ye karşı mücadele ederken işleri karıştırıyorsun. Böyle bir şey yok. Biz kendimizi MHP'ye, AKP'ye göre mi tanımlayacağız, yoksa çağdaş partilere göre mi? Geçmişimize göre bakarsak Avrupa'daki çağdaş partilere bakarsak biz sınıfta kaldık.

Sayın genel başkandan randevu aldım parti meclisi öncesi. Dosya önümde bunu size bırakayım, dedim. Divana bırakırsın, dedi. Tehditler savuruyor, genel başkan yardımcılarım bunu engelleyin, ben aday olmak istiyorum, yarışmak istiyorum, size de başarılar diliyorum, dedim. Bunlardan bilgisi olmadığını söyledi, daha sonra bilgisi olduğunu gördük. Kurultay salonuna geliyoruz. Bir stant yapılmış, güvenlik görevlilerini koymuşlar standın başına, buraya seni sokmayacaklar, genel başkan yürüyecek orada. Arkadaşlara kavga gürültü olmasın, dedim. Genel başkan da beni bir takım güçler kavga çıkarabilir diye uyarmıştı. Standın önüne geldim. 20 güvenlik görevlisi. 'Buraya giremezsin' dediler. Tersten girin, dedim. Tersten girerseniz anlayamazlar, gerginlik olmaz, dedim. Normal giriş alanından girmedim, tersten girdim. Ben içeriye girerken anons yapmadılar. Tribünler beni alkışlıyordu. Ses duyulmasın diye Kılıçdaroğlu'nun müziğini son ses çaldılar.

TÜZÜĞE AYKIRI

Sayın genel başkan kurultayı açış konuşması yapar, yaptı. Divan oluştuğunda genel başkanlık biter. Bir felaket olsa genel başkan divan başkanı olur. Sayın Kılıçdaroğlu'nu tekrar konuşmaya çağırdı, bu tüzüğe aykırı. Açılış konuşması yaptı, bitti. Genel başkanı konuşturdun, bir aday daha var burada, onu da konuştur. Hayatımda gördüğüm en kötü divan başkanı.

'Bana genel Başkan Adayı Muharrem İnce' dedi, buyurun dedim, konuşma yaptım. Birazdan bir anons, 49 imza hem Kılıçdaroğlu'na hem de bana verilmiş. Bu 49 imzanın kim olduğunu biliyor musunuz? Ben bilmiyorum, siz bilmiyorsunuz, Türkiye bilmiyor. Açıklayın. Delegeleri kandırdılar.

Bir parti meclisi kurultaydan sonra en üst organdır. MYK'sı ise bakanlar kuruludur, o yürütür. Parti meclisi üyesi benim de üstümde. Belediye başkan yardımcısı parti meclisi üyesi orada. Sakarya'da il başkanlığı yarışı yapıldı. Bir aday kazandı, bir aday kaybetti. Kaybedeni parti meclisi üyeliğine aldı. Neden? Kazanan beni desteklediği için. Partinin genel sekreteri parti meclisi listesinde yok.

CHP tarihinde böyle bir olay olmuş mu? Partide müdür maaş alıyor partiden. Belediye başkanının danışmanı partiden maaş alıyor. Parti mutlu bir azınlık ele geçirdi. Bakırköy'ü, Sarıyer'i, bunları aldı mı? Ordu'da ne oluyor haberi yok. 120 imzayı buldu bulamadı tartışması var, ya ben 120 oy alsaydım bu şüpheleriniz doğru olurdu. Senin imza bulup bulamama sıkıntın varmış. Ben 447 oy aldım bu kişinin oy bulamama sıkıntısı varsa bunun nedeni baskıcı yönetimdir. 2014'te sustuğum gibi bu sefer susmayacağım.

Bugün beni 5 ilden aradılar. Sana oy vermedik, çok pişmanız, sana yapılanı gördük. Memlekete gidince yalan söyledik, Muharrem İnce'ye verdik, dedik, sakladık. Canan Kaftancıoğlu benim rakibim değil, ben onunla yarışmadım. Partililerim seçtiğine göre doğrudur. Kılıçdaroğlu'nu seçtilerse doğrudur, Kaftancıoğlu'nu seçtilerse doğrudur.  

447 OY DEĞİŞİME İNANANLARINDIR 

790 oy da Muharrem İnce'ye tepki olarak mı Kılıçdaroğlu'na verildi? 447 oy değişime inanan milletindir. Partinin sorunu bu, bir hedefe kilitlenme yok, takibini yapan yok, sonuç alma yok.

CHP'nin ilçe yöneticisi Afrin'de şehit oluyor, birileri bize çıkıp PKK'lı diyebiliyor. CHP Kürtler ile yan yana gelmekten korkuyor, Alevilerin hakkını savunamıyor, el alem ne der, diyor. Alevilerin haksızlığa uğradığını düşünüyorum. 'Ben Aleviyim yanlış anlaşılır' olmaz bu. Kürtler doğru söylüyor olamaz mı? Hayır deseydi referandumdan da hayır çıkardı. Daha iyi çalışırdı HDP. Parti HDP ile yan yana görünmekten korktu. Çekindi. Bahçeli, Erdoğan doğru söylüyor olamaz mı? Bir gün bakarsın doğru söylüyor."