Milli Eğitim Bakanı'ndan inciler: En çağdaş, en bilimsel eğitimi veriyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz değiştirilen müfredatın ardından yapılan düzenlemeler ve değişikliklere ilişkin, "En çağdaş, en bilimsel eğitimi veriyoruz" iddiasında bulundu.

İHA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan yeni müfredatla gericilikte gaza basılan eğitim sistemine ilişkin tuhaf açıklamalar geldi. 

"Müfredatı daha kaliteli bir eğitimi evlatlarımıza verebilmek için yeniliyoruz" diyen Yılmaz, gericileştirilen eğitim müfredatının "halkın görüşüne açıldığını" iddia etti.

Yılmaz, "Halktan bu kadar görüş alınmadı ve demokratik bir şekilde mutlaka evlatlarımızı 21'inci yüzyılda yarışacak şekilde bir eğitim almaları için 1'inci sınıf, 5'inci sınıf ve 9'uncu sınıf müfredatlarına bu eğitim öğretim yılından itibaren başlıyoruz. İnşallah diğer kalan sınıfları da 1 yıllık süre içerisinde tamamlayacağız. 2018-2019 eğitim-öğretim yılına bütün müfredat yenilenmiş bir eğitim sistemiyle başlayacağız. İstiyoruz ki evlatlarımız öz güven sahibi olsun. Üretken, bilgili olsun. Kendisiyle barışık olsun, çevresiyle barışık olsun, mutlu, sağlıklı, hayata hazır bireyler olsun. Bunu yapmak içinde mutlaka çağa uygun bilimden ayrılmadan gereken bilgileri vermek lazım. Bunda da çok iddialıyız. Düzenlediğimiz, yaptığımız değişikliklerle en çağdaş, en bilimsel eğitimi veriyoruz" açıklamasında bulundu.