Marmara ve Ege'de hissedilen şiddetli deprem korkuttu

İstanbul, Bursa ve İzmir'de hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü konusunda Kandilli 6,3 bilgisini verirken, AFAD 6,2 olarak bildirdi.

Haber Merkezi

Ege Denizi açıklarında bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesine göre 6,3 AFAD'a göre ise 6,2 olarak duyuruldu. Deprem İstanbul, Bursa, İzmir ve Çanakkale ile çevfre illerde hissedildi.

Depremin merkez üssünün Midilli ile Karaburun açıkları olduğu ifade edildi. Marmara Bölgesi ve Ege'den hissedilen depremle ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı. AFAD Genel Merkezi'nde kriz masası oluşturuldu. 

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel, Karaburun'da kendilerine ulaşan can ve mal kaybı olmadığını aktararak "Böyle bir sarsıntı görmedim bina yıkılacak sandım ama can kaybı ve maddi hasar yok" dedi. 

KARABURUN'DA İKİNCİ DEPREM

İzmir Karaburun'da 4.9 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6.2 büyüklüğünde olarak duyurduğu depremin merkez üssünün İzmir'in Karaburun ilçesi olduğunu belirtti.

KARABURUN'DA ÜÇÜNCÜ DEPREM

Karaburun'da 4 büyüklüğünde bir deprem daha olduğu duyuruldu. AFAD'ın 6,2 olarak bildirdiği depremin ardından tam 13 tane artçı deprem meydana geldi.

MİDİLLİ'DE YIKIM

Deprem Yunanistan'ın Ege'deki Midilli ve Sakız adalarında şiddetli biçimde hissedildi. Midilli köylerindeki evlerde büyük hasar meydana geldi.  Evlerin çatıları çöktü, duvarları yıkıldı.

Midilli adasında yayın yapan "lesvosnews.gr"  ve "protothema.gr" haber siteleri Midilli adasındaki Plomari köyündeki depremin ilk hasarlarını cep telefonu ile çekilen fotoğraf ve videolarla paylaştı.

Depremde Midilli ve Sakız adasındaki köylerde evlerin çatılarının ve duvarlarının yıkıldığı bazı sokakların harabeye döndüğü görüldü. Midilli şehir merkezinde ise insanlar sokaklara çıktı, bazı vatandaşların yaralandığı yaralıların ambulanslarla devlet hastaneleri ve kliniklere götürüldüğü belirtildi. Hasarların büyük bölümünün eski yapılarda olduğu ve maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Depremin Atina ve yakınlarındada hissedildiği belirtildi. Midilli'de okullar tatil edildi veliler çocuklarını almak için okullara akın etti. Bir vatandaşın çektiği video görüntü ise yaşanan panik ve heyecan ile meydana gelen hasarın boyutunu ortaya koydu. Midilli Belediyesi ekipleri,polis ve asker alarma geçti.