Manisa'da zehirlenen askerlerin tahlil sonuçları verilmiyor: Amaç yandaş şirketi korumak mı?

Manisa Albay Arif Seyhun Kışlasında geçen hafta bir askerin hayatını kaybetmesi, binden fazla askerin zehirlenmesiyle sonuçlanan olayın mağdurlarından bir askerin yakını soL'a konuştu. Kardeşinin taburcu edildiğini söyleyen mağdur yakını, "Tahlil sonucunu tüm ısrarımıza rağmen vermediler, ne olduğunu bilmek istiyoruz" dedi. Akıllara "Yandaş yemek şirketinin korunuyor mu"…

soL-İzmir

Manisa'da "Batı Kışla" olarak bilinen Albay Arif Seyhun Kışlasında geçen haffa bir askerin hayatını kaybetmesi, bin 46 askerin zehirlenmesiyle sonuçlanan olayla ilgili olarak mağdur yakınları bilgilendirilmiyor. 

Olayla ilgili gerçekleri bilmek isteyen asker yakınlarına, tahlil sonuçları verilmiyor. 

soL'a konuşan bir asker yakını, "Kardeşim de zehirlenenler arasındaydı. Celel Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gördü. Dün kardeşimi taburcu ettiler. 10 gün rapor verdiler kardeşime. Bize epikriz raporunu da, tahlil sonuçlarını da vermediler. Sadece bir reçete koduyla bizi göndermek istediler. Israr ettiğimizdeyse, 'Başhekimin kesin emri var, 20 gün sonra verilecek' dediler. Tepki gösterdik, 'Sonuçları yok mu edeceksiniz, değiştirecek misiniz' dedik. Bizi hastaneden o şekilde çıkardılar" dedi. 

Asker yakını, hastanenin internet sitesinin labortuvar sonuçları bölümünden T.C. kimlik numarası ve hasta protokolü üzerinden tahlil sonuçlarını görmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Sistemde hiçbir şekilde laboratuvar sonucu görünmüyor. Bir çok kan tahlili yapılmasına rağmen, sonuca dair hiçbir veri girilmemiş sisteme. Tüm bunlar aklımıza, 'Acaba yandaş olduğu ortaya çıkan yemek şirketi korunuyor mu' sorusunu getiriyor. Bu olayın tüm şeffaflığıyla derhal ortaya çıkarılması gerekiyor."

NE OLMUŞTU? 

23 Mayıs 2017 Salı günü Manisa’da 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında gıda zehirlenmesi meydana gelmiş, etkilenen asker sayısının bin 46’yı bulduğu öğrenilmişti. Tedavisi tamamlananlar taburcu edilirken, başka rahatsızlananlar da olmuştu. Batı Kışla’da başlayan rahatsızlıklar, Doğu Kışla’da da görülmüştü. Bakteriyel enfeksiyon nedeniyle meydana geldiği sanılan vakada, valiliğin açıklamasına göre bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle tedavi edilen askerlerin sayısı toplam bin 46’ya ulaşmıştı. Sayı daha önce valilik tarafından 350 olarak açıklanmıştı. 

CHP Manisa Mİlletvekili Tur YIdız Biçer de, söz konusu yemek şirketinin Rota adlı yandaş şirket olduğunu, AKP'ye yakınlığıyla tanındığını vurgulamıştı.