'LGBT’leri öldürün' demeyi kovuşturmaya gerek yokmuş!

Katliam çağrısı yapmanın, İnternet Kanunu'nda suç olmaması nedeniyle, "LGBT'leri öldürün" çağrısı yapan gericiler yargılanmaktan kurtuldu.

“Lut kavmi” afişlerine ve afişleri yayınlayan internet sitelerine dönük yapılan suç duyurusuna ‘kovuşturmaya gerek olmadığı’ yanıtı geldi. Yanıtta, “Afişleri tespit edemeyiz” denilirken, katliam çağrısının İnternet Kanunu’nda "suç olmadığı" yer aldı.

Kaos GL'den Yıldız Tar'ın haberine göre, Ankara sokaklarına "Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz faili de mef’ulü de öldürünüz" yazılı afişler asan Genç İslami Müdafaa grubu, gencislamimudafaa.com, kureselanaliz.com internet siteleri ve servis sağlayıcı hakkında suç duyurusuna yanıt geldi.

Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’na asılan afişler ve internet sağlayıcısı hakkında suç işlemeye tahrik ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından cezalandırma istemi reddedildi.

BAŞSAVCILIK TESPİT EDEMİYOR
Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya gerek olmadığına hükmettiği kararda, internet sitesinin San Fransisco ABD’den yayın yaptığını ve Türkiye’de bir iletişim adresinin bulunmadığını belirtti. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Bilişim Bürosu’nun incelemelerine göre, her iki internet sitesinin de Türkiye’de bir iletişim adresi bulunmuyor. Grubun internet sitesi gencislamimudafaa.com sitesine kureselanaliz.com’dan farklı olarak siteden kaynaklı sebeplerle ulaşılamıyor.

Başsavcılık, sokaklara asılan afişlerin hangi tarihte asıldığını ve MOBESE’lerle tespitinin mümkün olmadığını öne sürdü. Haberlere konu olan ve çok sayıda fotoğraf ile asıldığı konumlar kanıtlanan afişlerin belirlenemeyeceğinin iddia edilmesi dikkat çekti.

Başsavcılık, suça ilişkin ABD ile de yazıştıklarını ve ABD yasalarında sövme ve hakaret suçu olmadığı için konum bilgisi alamadıklarını belirtti.