Kocaoğlu DEÜ öğrencilerinin İZBAN sorularına yanıt veremedi!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na Türkiye Komünist Gençliği (TKG) üyesi öğrenciler İZBAN'daki 'artı para' dayatmasını sordular. Kocaoğlu, öğrencilerin 'Eşitlik olmadan adalet olur mu' sorusuna karşılık 'Bu soruları bana sormayın' demekle yetindi.

soL-İzmir

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği (İZİMDER) tarafından düzenlenen "Başkan Kampüste" etkinliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu öğrencilerle buluştu.

Etkinlik öncesinde sivil polisler ve özel güvenlik görevlileri, herhangi bir protesto gösterisi olmaması için öğrencileri uyardı. Öğrencileri, protesto etmeleri halinde gözaltına almakla tehdit eden polisler, etkinlik boyunca salondan ayrılmadı. 

DEÜ'deki Türkiye Komünist Gençliği (TKG) üyesi öğrenciler, Aziz Kocaoğlu'na 15 Şubat'ta İZBAN'da başlatılan "artı para" dayatmasını sordular. İzmir halkının "artı para" dayatmasına karşı verdiği binlerce imzaya rağmen belediyenin geri dönmediğini hatırlatan öğrenciler, "Ulaşım temel haktır, ücretsiz olmalıdır, 'artı para'yı neden dayatıyorsunuz?" dediler. Bu soruya, her zamanki "hakkaniyet" sözcüğüyle başlayan ve İzmirlilerin artık adeta ezberlediği yanıtı veren Kocaoğlu, kaynakların azlığından şikayet etti, "Gerekli kaynağı versinler yapalım" demekle yetindi.

İstanbul sermayesini her fırsatta İzmir'e davet eden, AKP'nin "İzmir'in İstanbullaşması" politikasına sürekli destek veren Kocaoğlu'nun, halkın temel ihtiyacı olan toplu ulaşım konusunda kaynak yetersizliğinden söz etmesi dikkat çekti.

'BU SORULARI BANA SORMAYIN'

Konuşmasında adaletsizlikten bahseden Kocaoğlu, TKG üyesi bir öğrencinin "Eşitlik olmadan adalet sağlanabilir mi" sorusunaysa "Ben de eşitlik isterim ama ben yönetmiyorum ülkeyi" diye karşılık verdi. İzmir'i üç dönemdir yönettiğini unutan Kocaoğlu, "Bu soruları bana sormayın" dedi. 

TKG üyesi öğrencilerin Kocaoğlu'na sordukları ancak yanıt alamadıkları sorular kameralara şöyle yansıdı: