İTÜ'nün kapısı AKP'li vekilin 'evet' propagandasına açık, öğrencilerin 'hayır' bildirisine kapalı!

AKP milletvekillerine kapıların açıldığı İTÜ Maslak yerleşkesinde Türkiye Komünist Gençliği (TKG) üyesi öğrencilerin referanduma yönelik "Yetmez ama hayır" çalışması özel güvenlik görevlilerince engellenmek istendi. AKP Milletvekili Ali Haydar Yıldız dün İTÜ Taşkışla yerleşkesinde "evet" propagandası yapmıştı.

Haber Merkezi

Üniversite yönetimleri referanduma yönelik "evet" kampanyalarına kapılarını sonuna dek açarken, "hayır" çalışmasına tahammülerinin olmaması dikkat çekiyor. Bunun son örneklerinden biri de bugün İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Masla yerleşkesinde yaşandı. 

Bugün sabah saatlerinde İTÜ Maslak yerleşkesi önünde bir araya gelen Türkiye Komünist Gençliği (TKG) üyesi öğrenciler, TKP'nin "Yetmez ama hayır" bildirisini dağıtmaya başladı. Kısa süre sonra öğrencilerin çalışmasına özel güvenlik görevlileri müdahale etti. "Yetmez ama hayır" bildirisinin dağıtımını engellemek isteyen özel güvenlik görevlileri, öğrencilere hakaret ve tehditler savurdu.

Yasal ve meşru haklarını kullanarak TKP bildirisini dağıttıklarını belirten Türkiye Komünist Gençliği üyesi öğrenciler, çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Öğrenciler ve çevrede bulunan birçok kişi, özel güvenlik görevlilerinin keyfi ve hukuksuz müdahalesine tepki gösterdi. "Yetmez ama hayır" bildirisi dağıtım çalışması, çok sayıda öğrencinin katılımıyla devam etti.

AKP'Lİ VEKİL İTÜ TAŞKIŞLA YERLEŞKESİNDE "EVET" PROPAGANDASI YAPTI

İTÜ yönetimi bir yandan "hayır" çalışmalarını zorbalıkla engellemeye çalışırken, diğer yandan da üniversitenin kapılarını gerici propagandalara ve AKP milletvekillerine sonuna kadar açmaya devam ediyor. Dün Taşkışla yerleşkesinde AKP İstanbul milletvekili Ali Haydar Yıldız'ın katıldığı bir etkinlik düzenlenmişti. İTÜ ögrencilerine duyurulmadan, üniversite dışından getirdikleri öğrencilerle gerçekleştirilen etkinliğin konusu ise "evet" propgandası yapılmıştı.