İşte Akşener'in kadrosu!

İyi Parti'nin kurucularının büyük bir kısmı MHP, AKP ve DSP gibi partilerden ayrılanlardan oluşuyor.

Haber Merkezi

Bugün kurulan İyi Parti'nin Kurucular Kurulu belli oldu. Listedeki isimlerin çoğu sağ siyasette bilinen isimler. Kendi partilerinde aradıklarını bulamayanlardan toplanmış isimlerden oluşan listede, eski bakanlar, aşiret reisleri ve sırayla tüm sağ partileri gezen isimler dikkat çekiyor.

Ersönmez Yarbay, eski AKP Ankara milletvekili. Yarbay, gerici çıkışları ile dikkat çeken bir isim. Aynı zamanda Server Vakfı'nın mütevelli heyeti üyesi.

Mukadder Başeğmez, Saadet Partisi-AKP-Has Parti arasında sıkça yer değiştirmiş bir siyasetçi. 3 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra 2004'te Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye, 2009'da ise Bağcılar adayı olmuştu. 2011'de Has Parti'den milletvekili adayı olan Bağeğmez, 2014'te ise rotasını AKP'ye kırarar Şişli'den aday gösterilmişti. Başeğmez en son dört adaylığındaki başarısızlıkların ardından bu sefer de şansını İyi Parti'de deneyecek.

DOĞU'DA HEDEF AŞİRETLER

Kazım Ataoğlu, eski AKP Bingöl milletvekili. Ataoğlu aynı zamanda Zikte aşiretinin lideri. Ataoğlu, 16 Nisan referandumunda aşiretiyle birlikte "evet" oyu vereceklerini açıklamıştı.

Cevher Cevheri, Şanlıurfa'nın Şeyhanlı aşiretinden. Aşiret hemen hemen her dönem sağ partilerde temsil ediliyor.

ESKİ BAKANLARA RAĞBET

İyi Parti'nin kurucuları arasında çok sayıda eski bakan da bulunuyor.

Koray Aydın, Bayındırlik ve İskan Bakanlığı yapmıştı. Koray Aydın, 1999 depremlerinde sıkça gündeme gelmişti. Bakanlığı boyunca hızla zenginleştiği ortaya çıkan Aydın, Yüce Divan'da yargılanmıştı.

Abdülkadir Akcan, MHP'den Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapan bir diğer isim.

Ayfer Yılmaz ise DYP'den milletvekili seçilmiş ve devlet bakanı olarak görev yapmıştı.

Aydın Tümen ve Suat Çağlayan da İyi Parti'nin eski bakanlarından. Bu iki isim de DSP'den milletvekili seçilmişti.

MEDYATİK İSİMLER DE VAR

Ruhat Mengi, kurucular arasındaki az sayıda kadından biri olarak dikkat çekiyor. Mengi, Sabah ve Vatan gibi gazetelerde köşe yazıları yazmış; en son da Halk Tv'de program sunmuştu.

Mehmet Arslan, gazinocu Fahrettin Aslan'ın oğlu olarak tanınmış, MHP'den siyasete girmiş bir isimdi. O da şansını İyi Parti'de deneyecek olanlara eklendi.

İyi Parti'nin kurucuları arasında 5 milletvekili de bulunuyor. Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok MHP'den; Aytun Çıray ise CHP'den ayrılarak İyi Parti'ye katıldılar.