Halime Kökçe'nin Kabataş yalanı tescillendi

Kabataş yalancısı Halime Kökçe'nin Enver Aysever hakkında açtığı ve Aysever'in beraatiyle sonuçlanan 'Kabataş yalanı' davasının ardından, kararı taşıdığı bölge adliye mahkemesi de verilen kararı onadı.

Haziran Direnişi günlerinde gericilerin ortaya attığı ve AKP’li yazarların hararetle savunduğu “Geziciler Kabataş’ta türbanlı kadını dövdüler” propagandasının kısa süre sonra yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

Gazeteci Enver Aysever, geçtiğimiz yıl 28 Şubat’ta Habertürk’te canlı yayınlanan Karşıt Görüş programında bulunan Star yazarı Halime Kökçe’ye Kabataş yalanlarını hatırlatmış, “Bu yalanlardan dolayı yargılanacaksınız" demişti.

Yüksek tansiyonlu tartışmanın ardından Star yazarı Halime Kökçe, "Allah sizin elinize kimseyi düşürmesin" diyerek programı terk etmişti.

Gazeteci Enver Aysever’e bir süre sonra Kabataş yalancılarına “yalancı” dediği için dava açıldı. “Hakaret” suçlaması yapılan ve hakkında hapis istenen Aysever’in ilk duruşması 7 Nisan’da yapılmıştı.

29 Eylül'de İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada mahkeme, Aysever'in beraatine karar vermişti. 

YALANI TESCİLLENDİ

Beraat kararını üst mahkemeye taşıyan Kökçe yine umduğunu bulamadı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşınan davada, mahkeme Aysever hakkında verilen beraat kararını onadı. Böylece Kökçe'nin Kabataş yalanı tescillenmiş oldu.

Enver Aysever'le Kabataş yalancıları arasında geçen ve davaya konu olan tartışma şöyleydi: