Hacamatçı şarlatanlardan TTB'ye kınama, Erdoğan'a destek

Bilim dışı ve orta çağ kalıntısı bir uygulama olan hacamatçılar, Türk Tabipleri Birliği'ni protesto etmek ve AKP'li cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek amacıyla bir basın açıklaması düzenleyecek.

Haber Merkezi

AKP'nin "sağlıkta dönüşüm" adını verdiği sağlık alanının piyasalaştırılması ve gericileştirilmesi döneminde çıkarılan "Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Yönetmeliği", pek çok bilim dışı uygulamayı barındırıyor. Hacamat da bunlardan biri. Bilimsel olarak kanıtlanmış hiçbir etkisi olmayan ve orta çağdan kalma bilim dışı bir uygulama olan hacamat, cehaletin ve gericiliğin örgütlü bir şekilde hareket ettiği AKP döneminde çeşitli adlar altında halka dayatılmaya devam ediyor.

İşte bu gerici yapılardan biri olan Hacamatçılar Federasyonu, Türk Tabipleri Birliği'nin Erdoğan tarafından hedef gösterilmesi üzerine durumdan vazife çıkararak harekete geçti. Federasyonun internet sayfasındaki duyuruya göre Türk Tabipleri Birliği bugünkü cuma namazından sonra "kınanacak" ve "uyarılacak!"

İŞTE O DUYURU

Federasyonun açıklamasında şöyle denildi:  

"Degerli Haccam ve Haccame Arkadaşlar, Türkiye Tabibler Odası ve İstanbul Tabib Odası , Ülke Güvenligi ve Sınır Güvenligini Saglamak Amacıyla Başlatılan, ZEYTİN DALI HAREKATI’nı Bahane Ederek, Sayın Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdogan’a Karşı Karalama Kampanyası Başlatmışlardır… Bu Vesileyle , Cumhurbaşkanımızın Yanında Oldugumuzu, Ülke Güvenligi İçin Başlatılan Bu Savunma Harekatını Destelemek ve Tabibler Odasını Kınamak Adına, Eminönü’ndeki Tabibler Odasının Önünde Toplanarak, Basın Açıklaması Yapılacaktır. Tüm Haccam ve Haccamelere Duyrulur. Nuruosmaniye Camii nde kılınacak olan Cuma namazından sonra..."