Elif Çakır: AK Parti’nin de bir Altan Tan’ı olsaydı

Karar yazarı Elif Çakır, son dönemden yaptığı çıkışla gündeme gelen HDP'li Altan Tan'ı överek, "AK Parti’nin de bir Altan Tan’ı olsaydı. Olabilseydi" ifadelerini kullandı.

Karar yazarı Elif Çakır, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız şu an. Çatışma, iç savaş, devrimci halk savaşında ısrar edenlerle buna karşı olup demokratik mücadeleyi seçenlerin bir yol ayrımı olacak" ifadesiyle ilgili olarak, "Keşke, ah keşke… AK Parti’nin de bir Altan Tan’ı olsaydı. Olabilseydi. AK Parti yanlış yaptığında 'Ne yapıyorsunuz?' itirazı yapabilen, 'Gittiğiniz bu yol yol değil' diyebilen bir Altan Tan’ı olsaydı, güzel olmaz mıydı?" dedi.

"Aslında bir zamanlar AK Parti içinde de vardı böyle isimler" ifadesini kullanan Çakır, "O isimler AK Parti’deyken en azından Diyarbakır’a gidip de 'Bunlar Zerdüştler, bunlar ataistler' denilemezdi diye düşünüyorum" diye yazdı.

Elif Çakır'ın, "AK Parti'nin de bir Altan Tan'ı olsaydı..." başlığıyla yayımlanan yazısından bir bölüm şöyle: 

"Keşke... Ah keşke… AK Parti’nin de bir Altan Tan’ı olsaydı. Olabilseydi.

Ne güzel olurdu.

Altan Tan’ın Habertürk’ten Kübra Par’a verdiği röportajı okurken hissettiğim duygu tam olarak buydu.

Altan Tan’ın “AKP’ye de kızıyorlar, PKK’ye de devlete de öfkeliler. Kürt halkı bir çözüm arıyor” tespitinin dışında röportajda söylediği yeni bir şey yok aslında.

Peki, neden böyle hissettim?

2011’den bu yana BDP’ye, isim değiştirdikten sonra HDP’ye, Kandil’e yönelik yaptığı eleştirilere, açtığı isyan bayraklarına baktığımda ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor: 

Bu adamın eyvallahı yok.

Milletvekilliği onun sadece bir araç.

Milletvekilliği Altan Tan için vazgeçilmez değil.

Koltuk korkusu, bir daha milletvekilliğine aday yapmazlar hesapçılığı da yok.

Çözüm sürecini siyaset üstü olarak görüyor. Dolayısıyla çözüm süreci ve HDP, çözüm süreci ve Kandil karşı karşıya geldiğinde saniye tereddüt etmeden çözüm sürecinden yana tavır alıyor.

...

Bağlı bulunduğu partisinin gereklerine dikkat etmeye çalışsa da, yer yer partisini korusa da çoğunlukta çuvaldızı batırmak için hiç ama hiç çekinmemiş, tereddüt göstermemiş. 

Şimdi siz söyleyin haksız mıyım?
Şu yaşananlara baktığınızda. Analar ağlamasın diye yola çıkılan çözüm sürecinde geldiğimiz sürece baktığınızda…

AK Parti yanlış yaptığında “Ne yapıyorsunuz?” itirazı yapabilen, “Gittiğiniz bu yol yol değil” diyebilen bir Altan Tan’ı olsaydı… Güzel olmaz mıydı?

Aslında bir zamanlar AK Parti içinde de vardı böyle isimler...

O isimler AK Parti’deyken en azından Diyarbakır’a gidip de “Bunlar Zerdüştler, bunlar ataistler” denilemezdi diye düşünüyorum"