Çanakkale NHKM Girişimi'nin şenliğinde uçurtmalar Berkin için uçuruldu

Çanakkale Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Girişimi tarafından düzenlenen 4. Berkin Elvan Uçurtma Şenliği'nde, uçurtmalar Berkin Elvan için uçuruldu. Gün boyu süren şenlikte evrim ve bilim, tiyatral masal ve resim atölyeleri ile çocuk korosunun performasına da yer verildi.

soL-Çanakkale

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Çanakkale Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Girişimi'nin düzenlediği 4. Berkin Elvan Uçurtma Şenliği Özgürlük Parkı'nda dün gerçekleşti. Etkinlikte uçurtma şenliğinin yanı sıra evrim ve bilim, tiyatral masal, resim atölyeleri ve çocuk korosunun performansı da yer aldı. 

Çanakkale NHKM Girişimi adına konuşan yazar Reyhan Yıldırım, şunları söyledi: 

"Haziran Direnişi’nin hazin kaybı Berkin yaşasaydı, bugünlerde, heyecanla üniversiteye girmeye hazırlanan telaşlı bir delikanlı olacaktı. Hatta son referandumda oy bile kullanacaktı. Fakat işte, büyümez ölü çocuklar. O, gür kara kaşları, geniş gülümsemesi, elinde ekmeği ve bir türlü yükselemeyen uçurtmasıyla belleklerimize çakılı kaldı. ‘Onlar’, Berkin dahil pek çok başka çocuğa da sebep oldular, olmaya devam etmekteler. Ülkenin her yerinde kurşuna, çatışmaya, canlı bombaya, tecavüz ve benzeri her tür şiddete maruz kalan çocuklar var. İki milyon kadarı, çocukları "ucuz iş gücü" olarak gören patronların tezgahlarında, yüzde 80'ini kayıt dışı olmak üzere, çalıştırılıyorlar. Hemen hepsi her çeşit yokluk ve yoksunlukla mücadele etmek zorunda."

NHKM Çanakkale'nin müzik grubunca seslendirilen şarkılardan sonra, Bremen Mızıkıcıları adlı oyun sahnelendi.

Ardından çocuklar için hazırlanmış Resim Atölyesi'nde yapılan resimlerle etkinlik devam etti. Ayrıca Evrim Atölyesi'nde de çocuklara çeşitli canlılar ile ilgili sunumlar gerçekleşti. Tüm etkinlikler çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı.

Şenlik, uçurtmaların Berkin Elvan için uçurulmasıyla sona erdi.