Ankara'da evrim sempozyumu

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bugün evrim sempozyumu yapıldı. Sempozyuma birçok fakülteden öğrenciler ve bilim insanları katıldı.

soL-Ankara

Toplumcu ve Özgürlükçü Fikir Kulübü tarafından daha önce duyurulan ve Türkiye’nin pek çok yerinden katılımın gözlendiği "4 Mart Evrim Sempozyumu" bugün yapıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Kampüsü’nde yapılan sempozyum, pek çok fakülte ve uzmanlık alanından bilim insanlarını ve öğrencileri bir araya getirdi.

İlk oturumda “Darwin’in Evrim Kuramı ile Günümüzdeki Evrim Kuramı Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?” başlıklı bir sunum yapan Prof. Dr. Ergi Deniz Özsoy, evrim kuramının gelişmesinde Darwin’den sonra emek veren pek çok bilim insanının yaptığı katkıların ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Daha sonra, “İnsanın Evrimi” adlı bir sunum yapan Doç. Dr. Mehmet Somel, insanın biyolojik evriminin aşamalarından ve günümüzde bu konuda yapılan çalışmalardan bahsetti.

İkinci oturumda “Tıp ve Evrim” konulu bir sunum yapan Prof. Dr. Hasan Erol Eroğlu, toplumcu hekimliğin bir hekimlik görevi olduğunu ve evrimsel tıbbın bu açıdan büyük önem taşıdığını söyledi.

Üçüncü oturumda “Fransız Devrimi ve Lamarck” isimli bir sunum yapan Prof. Dr. Erhan Nalçacı, aydınlanma mücadelesi ile bilimsel gelişmenin bağlantılı olduğuna dikkat çekti. Sunumunu, “Aydınlanma mücadelesine katkı veren herkese selam olsun!” diyerek bitiren Nalçacı’nın konuşması, uzun süre alkışlandı. Ardından “Evrim Teorisinin İngiltere’de Doğuşu Tesadüf mü?” sunumuyla söz alan Dr. Fırat Akat, toplumsal koşullarla çığır açan buluşların arasındaki ilişkinin altını çizdi.

Son olarak, kulüp adına yapılan ve aydınlanma mücadelesinin gerekliliğini ve ne kadar hayati olduğunu anlatan kapanış konuşmasıyla sempozyum sonlandı.