Ankara Atatürk Lisesi öğrencileri: Geleceğin aydınlarına dokunulmasın

Ankara Atatürk Lisesi öğrencileri, MEB "norm fazlası" ilan edilen öğretmenlerinin okuldan gönderilme kararına karşı bir açıklama yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) geçen yıl Ocak ayında 44 okulu "Proje Okulu" ilan etmesinin ardından, bu yıl da bu okullarda 8 görev yılını dolduran öğretmenleri norm fazlası ilan edip başka okullara tayin etme kararı öğrencilerin, eğitim emekçlierin ve velilerin tepkisiyle karşılaşıyor.

Proje Okulu ilan edilen okullardan olan Ankara'nın köklü lisesi Ankara Atatürk Lisesi (AAL) öğrencileri, bugün okul adına MEB önünde bir açıklama yapan öğretmenlerine destek verdi.

"Bizi hedeflerimize yaklaştıran, bizler için fedakarlık yapan öğretmenlerimiz gitmesin" diyen AAL öğrencilerin açıklamaları şöyle;

Ankara Atatürk Lisesi'nin emektar öğretmenleri seslerini duyurmuşlardır. Bu sese herkesin kulak vermesi gerekmektedir. Bizlerin, öğretmenlerimizin seslerine ortak olun. Ankara Atatürk Lisesi bir çınardır, tarihe kök salmış bir okuldur. Bu çınarın gövdesi ise bizim emektar öğretmenlerimizdir. Sesimizi her türlü yere iletmek istiyoruz. Öğretmenlerimizin gitmesini istemiyoruz. Geleceğin aydınlarına dokunulmasın. Bizi hedeflerimize yaklaştıran, aynı zamanda bizler için fedakarlık yapan öğretmenlerimiz gitmesin.