AKP'liler 'Karargah rahatsız' manşetinden rahatsız: Resmen muhtıra!

Hürriyet'te bugün Hande Fırat imzasıyla ve "Karargah rahatsız" başlığıyla yayınlanan TSK'nin Hulusi Akar'a ilişkin 7 maddelik açıklaması, AKP yandaşı kalemleri rahatsız etti. Ömer Turan, "Bu haberin arkasında Genelkurmay varsa bu resmen muhtıradır" derken, Cem Küçük de haberi yapan Hande Fırat'ı ve Aydın Doğan'ı tehdit etti.

Hürriyet'te bugün Hande Fırat imzasıyla ve "Karargah rahatsız" başlığıyla yayınlanan haber, AKP yandaşı kalemler arasında rahatsızlık yarattı. 

Söz konusu haberde, son zamanlarda Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la ilgili çeşitli eleştirel haberlerin yayınlanmasından söz ediliyor ve TSK'nin bu haberlere ilişkin açıklamalarına yer veriliyordu. 

CEM KÜÇÜK: HANDE FIRAT HESAP VERECEK

Hürriyet'in "Karargah Rahatsız" manşetini Cumhuriyet'in "Genç subaylar rahatsız" manşetine benzeten Cem Küçük, Aydın Doğan ve Hande Fırat'ı sert bir dille eleştirdi, "Hesabını vereceksiniz" dedi. 

Hem Aydın Doğan'a, hem haberde imzası olan Hande Fırat'a, hem Ertuğrul Özkök'e, hem de Genelkurmay'daki haber kaynaklarına sert tepki gösteren Küçük, Doğan grubunu darbelerin üssü ilan etti.

'GENÇ SUBAYLAR RAHATSIZ MANŞETİNDEN FARKI YOK'

Haberin iç sayfadaki devamında "Karargah rahatsız" başlığının kullanılmasını Cem Küçük, "Bu manşetle beraber Hande Fırat ve Hürriyet intihar etmiştir. Bunun 'Genç subaylar rahatsız' manşetinden hiç farkı yoktur" şeklinde değerlindirdi.

'HANDE FIRAT HESABINI VERECEKSİN'

"Aydın Doğan darbeci genlerini terk etmiyor. Bunlar postal sevicilikten vazgeçmez" iddiasında bulunan Cem Küçük, haberde imzası bulunan Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'a da "Hande Fırat 15 Temmuz'daki tüm kredini bitirdin. Senin darbe karşıtlığın palavraymış. Bu manşetin hesabını vereceksin" diye seslendi.

"Aydın Doğan medyası hala darbeciliğin üssüdür bu ülkede. Genleri darbeci bunların. Düzelmez bunlar" diyen Cem Küçük, "Bu ülke için FETÖ kadar büyük tehdit Aydın Doğan tipi darbeci kafadır. İşte bugünkü manşet bunun kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

ÖMER TURAN: RESMEN MUHTIRA

Bir başka yandaş kalem Ömer Turan, Twitter hesabından "Bu haberin arkasında iddia edildiği gibi Karargah yani GK başkanı varsa, bu resmen muhtıradır. Siyasi tarihe 25 şubat muhtirası olarak geçer. İkinci darbe tehdidi hiç olmadığı kadar yüksek. Darbe manşetlere kadar düştü, adeta darbe gümbür gümbür geliyor, daha ne, niye bekleniyor?" dedi.