Çarşı Grubu tekerlekli sandalye basketbol maçında yaşananları kınadı

Çarşı Grubu, Galatasaray ile Beşiktaş tekerlekli sandalye basketbol takımları arasında oynanan maçta yaşanan olaydan üzüntü duyduğunu ve olayın faillerini kınadığını belirten bir açıklama yayınladı.

Beşiktaş taraftar Grubu Çarşı, Galatasaray ile Beşiktaş tekerlekli sandalye basketbol takımları arasında dün oynanan maçta tribünlerde yaşananları kınayan bir açıklama yayınladı.

Çarşı Grubu'nun resmi sitesindenden yapılan açıklama şu şekilde:

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız arasında yapılan karşılaşmada yaşanan olaylar nedeniyle oldukça üzgünüz.

Zorlu engellere rağmen hayata tutunmaya çalışanlar başta olmak üzere engelli spor emekçilerinin her zaman yanında olduğumuzu açıkça beyan ediyor ve dün yaşanan çirkin olayların tüm faillerini taraf gözetmeksizin kınıyoruz.

Ülke futbolunun mevcut kirliliğinin içinde bir de tribün kültüründeki yozlaşma, biz taraftarlarca elbirlik ve ivediyetle halledilmesi gereken bir sorun olarak önümüzde dururken, bu çirkin algının bir de basketbol tribünlerine sirayet edişi ayrıca üzüntü vericidir.

Dün yaşananların taraf ya da renk gözetilmeksizin kınanması ahlaki bir sorumluluktur.

Başta taraftarlar olmak üzere tüm spor kamuoyunu sağduyu ve özeleştiri eşliğinde sorumluluğa davet ediyoruz.

(soL - Haber Merkezi)