Set emekçisi Selin'in ardından eylem: Kaza değil, cinayet

“Arka Sıradakiler” adlı dizinin çekimi sırasında trafik kazasında hayatını kaybeden Selin Erdem'in ailesi, arkadaşları ve sanatçılar davanın görüleceği İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı. Selin'e çarpan aracın bağlı olduğu şirket ile dizinin yönetmeni Hamdi Alkan'a hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

“Arka Sıradakiler” adlı dizinin çekimi sırasında trafik kazasında hayatını kaybeden Selin Erdem'in ailesi, arkadaşları ve sanatçılar davanın görüleceği İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı.

Olayı kaza değil, cinayet olarak tanımlayan Erdem ailesi ve arkadaşları, sadece araç sürücüsünün değil, tüm sorumluların yargılanmasını talep etti. Selin Erdem'in babası Musa Erdem ise, bu olayda kusuru olan herkesten davacı olduklarını ve sonuna kadar takip edeceklerini kaydetti.

Duruşma öncesinde Selin Erdem'in ailesi, arkadaşları ve sanatçılar adliye önünde toplandı.

Avukat Haydar Sığınak, bu olayların işçi hayatının hiçe sayıldığını gösterdiğini savundu. Bu ölümlerin sıradan bir kaza ile gerçekleştiğine ve bunlara alışılması gerektiğini kabul etmediklerini ifade eden Sığınak, sadece araç sürücüsünün yargılanmasını eleştirdi.

Yapımcı şirket ve yönetmenin de yargılanması gerektiğini ifade eden Sığınak, aracın bağlı olduğu şirket ile dizinin yönetmeni Hamdi Alkan'a hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Eyleme katılan sanatçı Mehmet Ali Alabora da, "Selin'in kaybı hepimizin kaybı. Biz dışarıdan çok kalabalık gibi görülebiliriz ama aslında çok kalabalık değiliz. Neredeyse hepimiz birbirimizi tanırız. Bu bir iş kazasıdır. Bu iş kazasının takipçisi olmak kendi sektörümüze ve Selin'in hatırasına sahip çıkmak demektir. Onun için buradayız" dedi.

Hamdi Alkan: Beğenmeyen bu işi yapmasın
Olay, Kağıthane'de 1 Mayıs 2012 günü meydana gelmişti. TNT kanalında yayınlanan 'Arka Sıradakiler' adlı dizinin çekimlerine ara verildiği sırada, dizinin sanat asistanı Selin Erdem'e, kaldırımda freni boşalan minibüs çarpmıştı.

Dizinin yönetmeni Hamdi Alkan, Selin Erdem'in hayatını kaybetmesinin ardından gösterilen tepkiler üzerine “1 Mayıs günü çalıştık. Ben kendimi bildim bileli çalıştım. İşçi, emekçi bayramıdır ve çalışarak da kutlanabilir” şeklinde konuşmuştu.

1 Mayıs’ta çalışarak ölen Selin Erdem’in ardından Alkan, ölümün tedbirle değil, Erdem’in ecelinin gelmesiyle ilgili olduğunu söylerken, “beğenmeyen bu işi yapmasın” demişti.
(soL-Haber Merkezi)