Set emekçisinin ölümünün ardından: 'Beğenmeyen bu işi yapmasın'

"Arka Sıradakiler" adlı dizide sanat asistanı olarak çalışan Selin Erdem’in ölümünün ardından dizini yönetmeni Hamdi Alkan, ölümün tedbirle değil, Erdem’in ecelinin gelmesiyle ilgili olduğunu söylerken, “beğenmeyen bu işi yapmasın” dedi.

Arka Sıradakiler adlı dizinin yönetmeni Hamdi Alkan, set emekçilerinden Selin Erdem’in ölmesi üzerine, “Beğenmeyen bu işi yapmasın. Evet, 1 Mayıs'ta çalıştık. 1 Mayıs çalışarak da kutlanabilir” dedi.

“1 Mayıs çalışarak da kutlanılabilir”
Medyatava’nın haberine göre, TV8'de yayınlanan “Böyle Bir Şey Var Mı?” programına katılan Hamdi Alkan, Selin Erdem'in hayatını kaybetmesinin ardından gösterilen tepkilerle ilgili , “Beğenmeyen bu işi yapmasın” dedi.

Alkan “1 Mayıs günü evet çalıştık. Ben kendimi bildim bileli çalıştım. İşçi, emekçi bayramıdır ve çalışarak da kutlanabilir” diye konuştu.

Programın konukları arasında bulunan Sine-Sen Genel Başkanı Zafer Ayden, sanat yönetmeni Mustafa Ziya Ülkenciler ve sanat asistanı Reyhan Acar, arkadaşları Selin Erdem'in sette meydana gelen kazada hayatını kaybetmesini çalışma koşullarının olumsuz olmasına bağladı. Telefonla programa bağlanan Arka Sıradakiler dizisinin yönetmeni Hamdi Alkan ise diğer konuklara sitem etti.

“Ecel kapıya dayanınca yapılacak bir şey yok”
Yaşananların “korkunç” olduğunu söyleyen Alkan, bu işin tedbirle değil, genç kızın ecelinin gelmesiyle ilgili olduğunu söyledi. Alkan programda şu sözleri dile getirdi:

“Selin Erdem ile ilgili bilgi kirliliği yaratıldı. Böyle trajik olaylarda insanlar günah keçisi yaratmaya çalışır. Bu olayın set kazası ile ilgisi yoktur. Bu sadece trajik bir trafik kazası. Şöfor uykusuz falan değildi. Hepimiz çok üzgünüz. Yokuştaki arabanın freni boşalmış ve dışarıda oturan arkadaşlarımızdan birini altına almış. Korkunç bir olay. Bunun tedbirle bir alakası yok. Ecel kapıya dayandığı zaman sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Konu ile ilgili yapılan açıklamalar çok sevimsiz.”

30 yıldır bu işi yaptığını belirten Alkan, “Beğenmeyen bu işi yapmasın” diyerek şunları söyledi: “30 yıldır bu işin içindeyim ve sektörün bütün sorunlarını biliyorum. Bu işin gerçekleri var. Beğenmeyen bu işi yapmayacak. Ya da oturacağız hep birlikte bu işi yoluna koyacağız. Bu işin realitesi şu anda budur.”