AKP'ye işçi tokadı

Referandumda sonuçlar gelmeye başladı. Açıklanan sonuçlara göre yüzde 99 oranında "mücadeleye devam" denildi.

Ankara'da 23. gününe giren TEKEL işçilerinin direnişi için tüm yaprak tütün işletmelerindeki işçilere, “Mücadelenin desteklenmesine var mısınız, yok musunuz?” sorusu soruldu.

Sonuçları belli olan illerden "mücadeleye devam" kararı çıktı. Devam kararındaki oran yüzde 99 olarak açıklandı.

Açıklanan sonuçlar şu şekilde:

Malatya, kullanılan oy 158, tamamı devam

Aydın, kullanılan oy 162, tamamı devam

Adıyaman Besni, kullanılan oy 165, tamamı devam

Adana, kullanılan oy 324, tamamı devam

İzmir Balatçık, kullanılan oy 1204, tamamı devam

İstanbul Cevizli, kullanılan oy 583, 1 red

İstanbul Cevizli Genel Müdürlük, kullanılan oy sayısı 215, 8 red

Denizli, kullanılan oy 194, tamamı devam

Samsun Merkez, kullanılan oy 438, tamamı devam

Bursa İnegöl, kullanılan oy 88, 5 red

Samsun Basra, Kullanılan oy 89, 4 red

Tokat, kullanılan oy 637, 2 geçersiz oy

Tokat Erbaa, kullanılan oy 138, 5 red

İzmir Menderes, kullanılan oy 98, tamamı devam

Ankara'da direnişte olan işçilerden 5 kişi sağlık durumu nedeniyle oy kullanamadı. Geriye kalan 1280 kişi de "mücadeleye devam" mesajı verdi.

Tek Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, bir açıklama yaparak, Tekel işçilerinin “eyleme devam” demesi durumunda sonuna kadar işçilerin yanında olacaklarını söyledi.

14 Ocak’tan sonra Ankara’nın Tekel işçisinin kaç kişi olacağını göreceğini belirten Amaç, referandumda oylamanın gizli, tasnifin açık olacağını ifade etti. Bugün akşama kadar tüm Türkiye genelinden sonuçların geleceğini söyleyen Amaç, yarın yapılacak Tek Gıda İş Başkanlar Kurulu toplantısında sonuçların değerlendirileceğini ve yeni yol haritasının açıklanacağını kaydetti.

"Pudralanmış 4-c'ye hayır"
TKP tarafından hazırlanan TEKEL işçileri direniş günlüğünün 23. sayısı da referandum konulu çıktı. AKP'nin ve işçinin seçeneklerinin sunulduğu günlükte, "AKP’nin seçenekleri: Aşağı tükürsem 4-c, yukarı tükürsem gene 4-c... İşçinin seçenekleri: Ya kazanacağız ya kazanacağız! Karar sizin!" denildi.

Günlükte, "Türkiye’de referandumun ilk defa yapılmadığı hatırlatılan günlükte "Geçmişte sendika seçmek için yapıldı, grevler için yapıldı.. Ancak bu referandum başka... Ya AKP’nin işçilere sunduğu seçenekler arasında tercih yapmış olacak, ya işçiler kendi seçeneklerine kendileri karar verecekler. TEKEL işçisi diyecek ki: Ya Tayyip Erdoğan’ı haklı çıkaracağız, ya halkımızın umudu olacağız... Ya pudralanmış 4-c prangasını takacağız, ya ellerimizi özgürleştireceğiz... Ya kaderdir deyip kefenlerimizi giyeceğiz, ya hakkımızdır deyip işçi tulumlarımızı giyeceğiz... Ya TEKEL işçisine Ergenekoncu diyen Fehmi Koru’yu sevindireceğiz, ya yandaş medyayı kararlılığımızla rezil edeceğiz... Ya yaktığımız gemiler yerine sandallarla bu diyardan kaçacağız, ya ayağımızı bastığımız diyarda artık söz sahibi olacağız.. Ya ölmeyip kazanacağız, ya kazanmayıp öleceğiz... Karar ellerimizde!" ifadeleri kullanıldı.
(soL - Haber Merkezi)