Ahmet Yıldız'ın babası: 'Zararım karşılandı, şikâyetçi değilim'

Adana'da iş cinayeti sonucu hayatını kaybeden çocuk işçi Ahmet Yıldız'ın babası, "maddi ve manevi zararlarının karşılandığını" belirterek, "tam kusurlu" bulunan fabrika sahibinden şikâyetçi olmadı.

Okul masraflarını karşılamak için 100 lira haftalıkla çalıştığı plastik fabrikasında başı pres makinesine sıkışarak feci şekilde can veren 13 yaşındaki Ahmet Yıldız’ın ölümüyle ilgili ‘kusurlu’ bulunarak tutuklanan işyeri sahibi 30 yaşındaki Ali Koç'un yargılamasına devam edildi.

Gerekli işyeri güvenlikleri alınmadan ve çocuğu sigortasız bir şekilde iki ay çalıştırdığı’ iddiasıyla hakkında ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Ali Koç, Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşmaya çıktı.

Bilirkişi: “Sanık tam kusurlu”
Mahkeme başkanı bilirkişinin iş kazasına neden olan plastik enjeksiyon makinesine ilişkin raporu okudu. Raporda, “Makinenin gerekli çitinin bulunmadığı, üzerinde veya yakında kullanma talimatının yer almadığı, tehlike işareti veya uyarıcı levhaların olmadığı, makinenin bakımsız ve yıpranmış, ön kısmında kapak altında yer alan emniyet kilidi swiç üzerinde gerekli koruma ve muhafazanın konulmadığı, makinenin çalıştırılması esnasında ön kapağının açıldığı, emniyet kilidi swiç kapandığı halde çalıştığı tespit edildi. Oysa kapak açıldığında makinenin otomatik olarak devre dışı kalması gerekirdi. Ancak makinenin çalıştığı görüldü. Enjeksiyon makinesinin bu şartlarda çalıştırılmasının teknik olarak sakıncalı ve tehlike arz ettiği kanaatindeyim” görüşüne yer verildi.

Sanık patron: “Kick boks sporcusuyum, tahliyemi istiyorum”
Bilirkişi raporuna göre 'Tam kusurlu' olduğu bildirilen sanık Koç, kendisinin kick boks sporcusu olduğunu ve haziran ayında yapılacak olan Dünya Kick Boks Şampiyonası'na katılması gerektiğini belirterek tahliye talebinde bulundu.

Bilirkişi raporunu kabul etmeyen Koç, "O makinenin daha iyileri de vardı. Ancak benim gücüm ona yetti. Onunla çalışıyordum. Bu yüzden bilirkişi raporunu kabul etmiyorum" diye konuştu.

Baba: “Şikâyetçi değilim. Allah onun işini gücünü rast getirsin”
İlk duruşmada, “Haberim yoktu, Ahmet’in çalışma sürecinde il dışındaydım. Olayı görmedim” diyerek hakkındaki suçlamaları reddeden Koç’tan şikâyetçi olan baba Mustafa Yıldız (51) şikâyetini geri çekti. Müşteki Yıldız, “Bir diyeceğim yoktur, şikâyetçi değilim.” dedi.

Maddi ve manevi zararlarının karşılandığını belirten baba Yıldız, şunları ifade etti:

“Oğlumu Allah verdi, Allah aldı. Eceli öyledir, kaderi öyledir. Yapılacak bir şey yok. Bir düşmanlığımız, bir husumetimiz yok. Allah'ın emrine ne diyebilirim. Şikâyetçi değilim. Allah onun işini gücünü rast getirsin. O da böyle olmasını istemezdi."

Mahkeme: Tutukluluk halinin devamına…
Mahkeme hâkimi, sanığın kusur durumuyla ilgili yeniden rapor aldırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

(soL- Haber Merkezi)