"ABD'nin askeri olmayanlar Taksim'e"!

TKP tarafından yapılan açıklamada Libya'ya yapılan operasyona karşı, "Kaddafi için değil, Libya halkının geleceği için, emperyalist oyunların bozulması için" bu akşam 20:00'de Taksim'de yapılacak eyleme çağrı yapıldı.

Türkiye Komünist Partisi Genel Merkez tarafından yapılan açıklamada, Libya'da emperyalist ülkelerin, "sivil halkı korumak için sivil halkı katlettikleri" belirtildi.

Başbakan Erdoğan'ın Libya'ya müdahale konusundaki tavrını hızla değiştirmesinin de eleştirildiği açıklamada, "Başbakanımız 'ben Kaddafi'yi uyarmıştım' diyor. Düne kadar 'müdahale yanlış, NATO'nun ne işi var' diye soruyordu, bugün 'haçlı seferi'ne katılmanın yolunu arıyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Amerikan ve Fransız ordusunun kanlı operasyonundan hoşnut, 'hükümetle aynı görüşteyiz' açıklamasını yapıyor" denildi.

Libya'ya yapılan operasyona karşı eylem çağrısı da yapılan açıklama şöyle devam etti:

Tayyip Erdoğan'ın van minüt şovundan heyecanlanıp "işte İsrail'e haddini bildirdi" diye sevinen, Filistin halkı için sokaklara dökülenler! Libya'yı vuran füzelerle, Gazze'yi kana bulayan fosfor bombalarının amacı aynı. Konunun Kaddafi ile ilgisi yok. Libya liderini seversiniz, sevmezsiniz. Ama emperyalist saldırganlığı sevmemek, onaylamamak zorundasınız. Bu saldırıyı onaylayıp Filistin için gözyaşı dökmek ikiyüzlülüktür.

CHP'liler! Artık karar verin. Ya Genel Başkanınız gibi AKP ile aynı yolda devam edecek ya da Amerikancı dış politikaya isyan edeceksiniz. Libya'ya müdahale ile Türkiye'de yapılmak istenenler birbirini bütünlemektedir. Eğer NATO'nun Libya operasyonunu destekliyorsanız, AKP'nin Türkiye'deki tahribatını da destekliyorsunuz.

Biz bu ülkenin yurtseverleri, devrimcileri, solcuları Amerikan askeri olmayacağımızı haykırmak için bu akşam 20'de Galatasaray'ın önünde buluşup Taksim'e doğru yürüyüşe geçiyoruz. Kaddafi için değil, Libya halkının geleceği için, emperyalist oyunların bozulması için, Libya'yı uluslararası tekellere teslim etme planlarının engellenmesi için.

(soL-Haber Merkezi)