soL olası İsrail saldırısını ve muhaliflerin desteğini 2 ay önce yazmıştı

İsrail’in Suriye saldırısının ardından ana akım medya "şaşkınlığını" sürdürürken, olayın ÖSO ile bağlantısını kurmamakta direnmeyi sürdürüyor. Oysa soL İsrail’in böylesi bir saldırı hazırlığında olduğunu ve muhaliflerin bu konudaki desteğini 2 ay önce yazmıştı.

soL’un bundan 2 ay önce duyurduğu İsrail’in Suriye’ye dönük olası hava saldırısı ve ÖSO’nun desteğine ilişkin haber doğrulandı.

ÖSO’ya bağlı bir grubun bundan 2 ay önce Şam’ın güneyinde bulunan Marj el Sultan Hava Üssü’nü ele geçirerek tahrip ettiğini belirttiğimiz haberde, İsrail’den kalkan uçakların radarla izlenmesini sağlayan üssün ÖSO tarafından tahrip edilmesiyle Suriye’nin, İsrail’in olası hava saldırılarına karşı savunmasız kaldığını duyurmuştuk.

Bugün Suriye Ordusu’nun yaptığı açıklamada da muhaliflerin benzer saldırılarına dikkat çekilmiş, İsrail’in saldırısının ise radar sistemi ile tespit edilemediği belirtilmişti.

“Artık İsrail Suriye’yi her an vurabilir” demiştik
Haberde üssün ÖSO’lular tarafından vurulmasının ardından İsrail’in hava saldırısının kolaylaştığını belirtmiş ve saldırının her an olabileceğine işaret etmiştik.

(soL - Haber Merkezi)