Liberaller ve gericiler yine Pamuk'ta birleşti

Orhan Pamuk’un "linç", "idam" ve "cezaevi" gibi tehditler savurduğu mektubuna ilişkin bugün soL gazetesinin attığı manşet liberallerden sonra gericileri de kızdırdı.

Orhan Pamuk’un yabancı yazarlarla birlikte ABD’li ve AKP’li yetkilileri aratmayan şekilde Suriye’ye müdahale çağrısında bulunması, Esad’ı da ölümle, idamla ya da cezaeviyle tehdit etmesi liberalleri ve gericileri oldukça sevindirmişe benziyor.

soL’un manşeti herkesi şaşırtmış…
soL gazetesinin bugünkü “Orhan Pamuk tetikçiliğe başladı” manşetini hedef alan ilk haberi gazete henüz bayilere bile gitmemişken “demokratik kamuoyu rahatsız” denilerek turnusol.biz tarafından haberleştirildi.

Bu haberin ardından gazeteciler.com adlı site soL’un haberine ilişkin başka bir haber yaparak, haberin sosyal medyada büyük tepki çektiğini ileri sürdü ve “soL’un manşeti herkesi şaşırttı” başlığını attı.

soL’un manşetinin "herkesi" neden şaşırttığına ilişkin bilgi vermeyen sitenin, tıpkı ABD, NATO ve AKP gibi linç, idam ve cezaevi çağrısı yapan Pamuk’un tetikçiliğine mi, yoksa buna gösterilen tepkiye mi şaşırdığı anlaşılamadı.

Gericiler haber yazmaz başlık atar…
Bu haberin ardından okuduğunu anlamamakla tanınan Timetürk adlı internet sitesi gazeteciler.com’da yayınlanan haberi alarak “Sol gazetesi bildiğiniz gibi” başlığı attı ve yine soL’u hedef aldı.

Aynı haber metnini alan bir diğer gerici haber sitesi analizmerkezi.com ise “Diktatör Esad'ın Tetikçisi soL Orhan Pamuk'a Faşist Dedi!” başlığını attı.

Bu iki gerici sitenin tıpkı liberaller gibi soL’u hedef alıp Suriye’de AKP desteğiyle hemen her gün katliam gerçekleştiren, çocukların ellerine kılıç verip sivillerin kafasını kestiren katliamcıları desteklemesi şaşırtmazken, bir diğer ilginç haber T24 adlı sitede yayınlandı.

T24’ten anlaşılmaz sansür
T24 twitterdan büyük uğraşlar sonucunda tepki mesajlarını toplarken, soL’un manşetinde yer alan “Yabancı devletleri işgale çağırdılar”, “AKP’ye hizmetle geçen 10 yıl”ve “Türkiyeli aydınlardan tepki var” kısımlarını sansürledi.

(soL - Haber Merkezi)