soL gazetesi liberalleri yatağından kaldırdı!

<em>soL </em>gazetesinin bugünkü manşeti, liberal kesimi yatağından kaldırdı. Orhan Pamuk’un bir grup yazarla birlikte Beşar Esad’a “iktidarı bırak, sonun Kaddafi gibi olur” gibi ifadeler içeren bir mektup göndermesini sert bir dille eleştiren soL gazetesinin manşetini gören Turnusol yaygarayı kopardı!

soL gazetesinin bugünkü manşeti liberal kesimin huzurunu kaçırdı. Orhan Pamuk ve 4 yabancı yazarın birlikte hazırlayıp dün Fransız Liberation gazetesinde bastırdıkları mektup soL'un birinci sayfa manşet konusuydu.

Pamuk ve dostları, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yazdıkları mektupta “Rusya ve Çin’e güvenme”, “istifa et, yoksa sonun Kaddafi gibi olur” gibi tehdit dolu ifadeler kullanmaktaydı. soL gazetesi de bu mektubu “Orhan Pamuk tetikçiliğe başladı” başlığıyla bugünkü manşetine taşıdı.

Gazetenin kapak sayfası internette yayımlanır yayımlanmaz, turnusol.biz adlı internet sitesi yaygarayı bastı: “Sol’dan izansız, ölçüsüz Orhan Pamuk manşeti!”

Kaddafi’yi hatırlatan Pamuk’u mağdur ilan ettiler
Turnusol’un soL’un manşetiyle ilgili yazısında Pamuk hakkında “301. maddeden dava açıldığı” ve ölüm tehditleri aldığı için yurtdışına çıkmak zorunda kaldığı ifadeleri yer aldı. “Mağdur” Pamuk, altına imzasını attığı mektupta ise şunları söylüyordu:

“İstifa dışında sizi aileniz için üzücü olan tek bir yol bekliyor: Saddam Hüseyin ya da Kaddafi gibi ölmek. Ya da Lahey’de dezenfekte edilmiş bir hücrede ömür boyu hapis"

Okurları Turnusol’a tepki gösterdi
Turnusol’un soL’a yönelik tepkisi ise Turnusol okurlarından tepki çekti. Sitenin haberine gelen bazı yorumlar şöyle (yazım yanlışları yorumların orijinalinden kaynaklanmaktadır):

Vasıf adlı yorumcu:

ne komik haber bu ya.
demokratik kamuoyu sizin binada yaşıyor anlaşılan.
ne demek sonun kaddafi gibi olur?
emperyalizmin paralı askerler tutup yıkmaya çalıştığı bir ülkeye tehditler savurarak saldırıya katılana başka ne denir?
çocuk öldürüyor sizin muhalifler. haberiniz yok mu? kafa kesen şeriatçılarla aynı safta yer alana tetikçi hafif bir söz.
tetikçi olması için illa uçağa atlayıp bomba atması mı lazım?
o bombaların atılmasını meşrulaştırmak yetmez mi?
bir şekilde aydın payesi alan, artık her türlü eleştiriden azade mi oluyor?
solun manşeti az bile olmuş.
yetmez ama evet diyorum.

Vatandaş adlı yorumcu:

Orhan pamuk'u neden bu kadar göklere çıkarıyorsunuz anlamıyorum. Nobel ödülüyse o ödül obamayada verildi. Aydın olmaksa açlık grevleriyle ilgili yorum yapmıyorum diyen adın olamaz. Barışçı olmak mı? Suriyeye askeri müdahaleyi destekleyen adam barışçıl olamaz.

“Orran Abi” adlı yorumcu ise turnusol.biz’in haberinde geçen “Fikirleri nedeniyle ölümle tehdit edilen Pamuk'a yönelik bu tavır demokratik kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı” cümlesine şöyle tepki verdi:

“Bu demokratik kamuoyu ne kadar hızlı tepki vermiş günün bu saatinde. Hey hey...”

(soL-Haber Merkezi)