Tiyatrocuyu soyan polislere ceza yok

Geçtiğimiz Şubat ayında Taksim’de gözaltına alınıp karakolda çırılçıplak soyularak aranan, tiyatro oyuncusu Ü.S.’nin şikâyetçi olduğu polislere ceza verilmedi.

Kendisine kimlik soran polislere, telefonla görüştüğü gerekçesiyle ‘bir dakika’ diyen Ü.S bunun ardından gözaltına alınmıştı. Ü.S’yi gözaltına alan ve karakola getiren polis memurları, burada görevli kadın polis Tuğba Ç’ye, uyuşturucu şüphesi olduğu için Ü.S’yi çırılçıplak soyup arama talimatı vermişti. Olayın ardından avukatının girişimiyle serbest kalan tiyatro oyuncusu Ü.S, gözaltına alınması ve polis merkezinde yaşadıkları ile ilgili, görevli polisler hakkında idari ve adli suç duyurusunda bulunmuştu. Olayla ilgili adli soruşturma sürerken, idari soruşturma da dönemin Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal tarafından başlatılmıştı.

Müfettişler kınama istedi
Gözaltı sonrası konuyla ilgili incelemelerde bulunan müfettişler, Ü.S’nin gözaltına alınma olayını ‘hürriyeti engelleme’ olarak değerlendirdi. Ayrıca polis memurları, İlker T., Sefa Ç., Muhammed E., Tuğba Ç., Duran D. Ve Okan K.’nin konuya ilişkin ifadeleri alındı. İnceleme sonucunda hürriyeti engelleme kanaatine varan müfettişler, gözaltı tutanağının düzenlenmediğini ve gözaltına alınan kişiler için gereken doktor raporunun da alınmamış olduğunu tespit ettiler. Konuyla ilgili Tuğba Ç. dışındaki polis memurları hakkında sadece kınama cezası isteyen müfettişlerin bu talebi konusunda Emniyet Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu cezaya gerek olmadığı kararını verdi.

(soL - Haber Merkezi)