CHP’li belediye Avcılar’da Cemevi yıktı

CHP’li Avcılar Belediyesi, Yeşilkent Cemevi binasını bu sabah saat 05.30’da dozerlerle yıktı. Cemevi daha önce de zabıta ekipleri tarafından basılmış içerdeki eşyalara el konulmuştu.

Yaklaşık 2 hafta önce Zabıta ekiplerinin saldırıda bulunup içerdeki eşyalara el koyduğu Yeşilkent Cemevi, bu sabah CHP’li Avcılar Belediyesine bağlı ekiplerce yıkıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Yeşilkent Cemevi binasının duvarlarının, bu sabah 05.30 civarında Avcılar Belediyesi ekiplerince yıkıldığını açıkladı.

Cemevi, belediye tarafından tamamlanmayınca mahalle halkı sahip çıkmış, ancak belediye 20 Ocak'ta yine saldırmıştı.

Yaklaşık 10 yıl önce temeli atılmasına karşın bitirilmeyen Cemevi binası, zamanla başıboş bırakılmıştı. Bunun üzerine Cemevine sahip çıkan mahalle sakinleri, binanın eksiklerini tamamlayarak Cemevi olarak kullanmaya başladı.

Bunun üzerine 20 Ocak günü Cemevi binasına zabıtalar aracılığıyla ilk saldırıyı gerçekleştiren Avcılar Belediyesi, bu sabah ise binayı dozerlerle yıktı.

Yerelgaste'nin haberine göre, 28 Ocak’ta Gazeteci İdris Akyüz’ün hazırlayıp sunduğu ‘Ne Yaptılar’ adlı programa konuk olan Değirmenci, Cemevi için "yıktırmayız, yaparız" demişti.

Alevilerin Hızır orucu tuttuğu bir dönemde yıkımın geldiğine dikkat çeken Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği açıklamasında, Avcılar Belediye Başkanının o bölgede bulunan Alevilerin de oylarıyla seçildiğini hatırlatarak Belediye Başkanına tepki gösterdi.

Yıkım ile ilgili bugün saat 14.00'de cemevi binası önünde basın açıklaması yapılacak.

(soL - Haber Merkezi)