CHP’li belediyeden cemevine saldırı

Avcılar Yeşilkent mahallesinde 5 yıl önce belediye tarafından yapımına başlanan ve bir süre sonra inşaatı durdurulan Cemevi’ni Alevi vatandaşlar kullanmaya başlayınca, Belediye tarafından Cemevine saldırıda bulundu. Saldırıda Cemevindeki herşeye el konulurken bir kadın yaralandı.

CHP’li Avcılar Belediyesi tarafından Cemevi inşaatı olarak başlatılan inşaat alanı kısa bir süre sonra yine Belediye tarafından yol yapım çalışmaları için taşeron bir şirkete için tahsis edildi. İnşaatın ilerlememesinin ardından Alevi yurttaşlar inşaatı Cemevi olarak kullanmaya başladı ve inşaatın birçok eksiğini kendileri giderdi.

Bunun ardından 17 Ocak 2012 tarihinde Avcılar Belediyesi zabıta ekipleri Cemevi’nin tabelasını indirmek üzere müdahalede bulundu. Sabah erken saatlerde Cemevinin tabelasını indiren zabıta ekipleri, Cemevi’nin kapısını kırarak, içerde ne varsa araçlarına yükledi.

Cemevine yapılan müdahalede kilimler, Pir Sultan Abdal fotoğrafları ve sobalar zabıtalar tarafından arabalara yüklenirken, duruma tepki gösteren vatandaşlara zabıta ekipleri, emri verenin CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya olduğunu söyledi.

Cemevi’ne yapılan saldırılara karşı vatandaşların direniş göstermesi üzerine zabıta ekipleri vatandaşlara müdahale etti ve bir kadın yaralandı.

(soL - Haber Merkezi)