Ankara Yenimahale'de polis halka saldırdı

Ankara Yenimahalle'de vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'nin Yunus Emre Parkı'nda yaptığı ağaç katliamına tepki göstermeye devam ediyor.

Güncelleme 00:25

Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir kamyon yıkım için parka girdi. Kamyonun girmesini önleme isteyen vatandaşlara polis biber gazıyla tekrar saldırdı.

Vatandaşlar yarın saat 21:00'da Yunus Emre Meydanı'nda buluşma kararı alarak bu akşamki eylemi sonlandırdı.


Güncelleme 00:15

Polisler kasklarını taktı, tekrar saldırı hazırlığı yapıyor. Vatandaşlara polis tarafından dağılmaları, aksi takdirde müdahale olacağı yönünde anons yapılıyor.


Güncelleme 00:06

Polisin saldırısından görüntüler:

Vatandaşların saldırı öncesi polisin önünde oluşturduğu insan zinciri:


Güncelleme 23:55

Saldırıda kullanılan gazdan dolayı sağlık sorunu yaşayanlar olduğu öğrenildi.

Vatandaşlar parkı çevreleyen polislerin karşısında içeri girmek için bekliyor. "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "faşizme karşı omuz omuza" sloganları atılıyor.


Güncelleme 23:27

Biber gazları ve tazyikli suyla yapılan saldırının ardından parkın çevresini saran polis vatandaşları içeri almıyor.


Güncelleme 23:11

Polis akrep ve TOMA'larla saldırıya geçti. Vatandaşlar "polis simit sat onurlu yaşa" sloganını atıyor.


Güncelleme 22:49

Polis vatandaşlara dağılmaları yönünde anons yaparken vatandaşlar da polise karşı bir anonsta bulunarak eylemin meşru olduğunu ve kolluk kuvvetlerinin hukuk dışı müdahalede bulunmamalarını istedi.


(soL - Ankara) Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'ndeki Yenimahalle-Şentepe teleferik çalışması nedeniyle 40-50 yıllık ağaçların katledilmesine tepki gösteren vatandaşlar, Yunus Emre Kavşağı'nda toplanmaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ağaçların kesildiği alanı aksam saatlerinde tahta paravanla kaplamaya başladı. Vatandaşlar bu durum üzerine paravanın üzerini pankartlarla doldurdu. Eylem alanının çevresinde hazır tutulan çevik kuvvet polisi ve TOMA'lar müdahale için hazırlık yapmaya başladı.

Gelişmeleri aktaracağız.