Bir AKP'linin 8 Mart mesajı: 'Kadınları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz'

AKP Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir’in 8 Mart mesajı “onları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz” oldu.

Kadına yönelik şiddetin artarak devam ederken AKP Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir’den beklenen açıklamalar geldi.

Demir 8 Mart mesajında erkeklerin kadınları Allah’ın emaneti olarak aldığını söylerken, “Onların namus ve ismetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onların da sizin üzerinizde hakları vardır” dedi.

Daha sonra kadınlar üzerinde erkeklerin haklarını sıralayan Demir şu skandal sözleri dile getirdi: “Sizin kadınlar üzerindeki haklarınız, aile namusu ve şerefinizi kimseye çiğnetmemeleridir. Eğer onlar sizden izinsiz razı olmadığınız kimseleri aile yuvanıza alırlarsa, onları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz. Kadınların sizin üzerinizdeki hakları ise örfe göre hür türlü (meşru ihtiyaçlarını), yiyecek ve giyeceklerini temin etmenizdir.”

Daha fazla doğurun
AKP'li İl Başkanı bu açıklamaları yaparken, Başbakan Erdoğan da dün yaptığı konuşmasında 8 Mart mesajları vermişti. Erdoğan'ın konuşması kadınların daha fazla çocuk doğurması üzerine olurken, kadınların kral ve milletvekili doğurduğunu söyledi.

Konuşmanın en ilginç bölümü ise Erdoğan'ın en az 3 çocuk talebine salondakilerin önce 5 sonra 10 demesi ve Erdoğan'ın bu yanıtlar karşısındaki mutluluğu olmuştu:

Bakınız bir bayan oradan 5 diyor. Ekonomide maşallah… Bak 10 diyor biri. Çok zengin… Ben ekonomi tahsili gördüm. Ekonomide başarının sırlarını anlatırken emek, sermaye, üretim, tüketim derler. Ben tek unsurun insan olduğunu söylüyorum. İnsan varsa emek, sermaye, yatırım vardır. Şu anda 30 yaş altıyız ama yaşlanıyoruz. Kadının hak mücadelesini destekliyoruz, destekleyeceğiz.

(soL - Haber Merkezi)