Babacan’ın koltuğuna Erdoğan’ın damadı mı oturacak?

AKP’den adaylığı açıklanan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Ali Babacan’dan koltuğu devralacağı iddia ediliyor.

Hürriyet’ten Neşe Karanfil’in gündeme getirdiği iddiaya göre, AKP kulislerinde seçim sonrasında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevine Berat Albayrak’ın getirileceği iddiaları dolaşıyor. Bu makam için adı geçen bir başka isim de eski Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan.

HAVUZ MEDYASINDA HEM PATRON HEM YAZAR

Albayrak’ın 2014 yılında Sabah gazetesinde köşe yazarlığına başladığını hatırlatan Neşe Karanfil, Albayrak’ın yazılarından, ekonomi yönetimine ilişkin anlayışına ilişkin ipuçları barındıran alıntılar yaptı. Albayrak’ın aynı zamanda Turkuvaz Grubu’nun yönetiminde de olduğunu hatırlatan Karanfil, Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’la evli olan Berat Albayrak’ın 2008’de Turkuvaz Genel Müdürü olduğunu, 2012’de yönetim kurulundan ayrıldığını, 2013’te ise geri döndüğünü kaydetti.

Merkez Bankası’yla faiz gerilimi üzerine çokça kalem oynatan Albayrak, 1 Eylül 2014 tarihli yazısında, “Kurumla ilgili bazı sıkıntılar artık Ankara’yı aşmış tüm Türkiye’de konuşulur olmuştur. Burada hakikaten samimiyetle iyi şeyler yapmaya çalışan bazı şahısları tenzih ederim. Ama bazılarının hangi amaca hizmet ettikleri gayet endişe verici. Peki ya suya sabuna dokunmadan, hiçbir konuda insiyatif almadan, fikir beyan etmeden ülkenin bu kadar önemli bir kurumunda koltuk işgal edenlere ne demeli? Bu kurumdan beklenen başka odak ve merkezlerin bir şubesi gibi hareket etmemeleri, artık Yeni Türkiye’nin bir kurumu olarak düşünsel ve kurumsal merkezlerine ülkenin menfaatlerini koymalarıdır” demişti.

Albayrak, 2 Şubat 2015’te de “Prangalardan kurtulurken” başlıklı bir yazı kaleme alarak, “Bu spekülatif işlemleri yapanların ve bunların bu kadar rahat top koşturmasına izin veren yetkililerin artık uzatmaları oynadığını ve bundan sonra bu kadar rahat zemin bulamayacaklarını düşünüyoruz. Yeni Ekonomi anlayışında yapanın da izin verenin de yanına kâr kalmamalı bu tip hareketler, tıpkı dünyadaki diğer önemli ülkelerdeki gibi” dedi.