Antep'te bir kırtasiyeci borçları yüzünden böbreğini satışa çıkardı

Gaziantep'te okul kitapları ve kırtasiye malzemesi satan bir esnaf, sürekli değişen eğitim sistemi yüzünden elinde kalan kitapların borcunu ödeyebilmek için böbreğini satışa çıkardı. A.S.B. adlı esnaf yaşadığı süreci soL muhabirlerine anlattı.

Anıl Şahin - Sedat Gövyaprak

Gaziantep'te okul kitapları ve kırtasiye malzemesi satan bir esnaf, sürekli değişen eğitim sistemi yüzünden elinde kalan kitapların borcunu ödeyebilmemek için böbreğini satışa çıkardı.

Gaziantep'in Bey Mahallesi'nde 13 yıldır okul kitapları ve kırtasiye malzemesi satarak geçimini kazanan A.S.B. adlı esnaf sürekli değişen eğitim sistemi yüzünden elinde kalan kitapların borcunu ödemek için böbreğini satışa çıkardı.

Satın aldığı kitapların borcunu ödemek için 75 bin TL bankadan kredi çektiğini söyleyen A.S.B. borç ve biriken faiz nedeniyle böbreğini satacağını açıkladı.

Mağdur olan ve isminin açıklanmasını istemeyen esnaf A.S.B. konuyla ilgili yaşadığı sıkıntıları soL muhabirlerine anlattı.

A.S.B. şunları söyledi: 

“13 yıldır bu işi yapıyorum, işlerim son bir yıldır kötüye gitti, devamlı borç faize bulaştığımdan dolayı üst üste gelen borç ve faizleri toparlayamadım. Son bir yıldır işlerde tutarsızlıklar var, geçen yıl sezon ortasında müfredat değişikliğinden dolayı elimizde çok kitap kaldı. Onların iadesi yoktur, borcunu ödeyemedik. Ondan dolayı maddi sıkıntılar yaşadım, dükkan-ev bütün yük bende olduğu için toparlayamadım. Dükkanımı satsam bile borcumu kapatamıyorum. Kendime çıkar yol bulamadığımdan iki ay önce bir işe giriştim, böbreğimi satmaya karar verdim. Bazı tahliller yapıldı, sonuçlarım temiz çıktı, sadece günümü bekliyorum. Yetkililerden yardım değil, sadece borçlarımı ödemek için bana geri ödemeli destekte bulunmalarını istiyorum, bu durumda olmamın en büyük nedeni onlar."