2017'nin ilk beş ayında en az 741 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi Mayıs ayı iş cinayetleri raporunu açıkladı. Rapora göre Mayıs ayında en az 146 işçi, 2017'nin ilk beş ayındaysa en az 741 işçi çeşitli iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

Haber Merkezi

AKP'nin "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı"nın ikinci dört aylık teması "İş Sağlığı ve Güvenliği" olarak belirlenirken, iş cinayetleri artarak devam ediyor.

AKP'nin iktidara geldiği günden bu yana yaklaşık 20 bin işçinin iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği Türkiye'de, 2017'nin ilk beş ayına ilişkin rakamlar korkunç bir gerçeğe işaret ediyor. 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin sendikalardan, meslek odalarından, yazılı, görsel ve dijital medyadan derlediği verilere göre 2017'nin Mayıs ayı içerisinde Türkiye'de en az 146 işçi hayatını kaybetti. 2017'nin ilk beş ayında ise en az 741 işçi iş cinayetlerinde can verdi. 

2013'ten bu yana yılın ilk beş ayında meydana gelen iş cinayetleri istatistikleri şöyle: 

MAYIS AYINDA İŞ CİNAYETLERİNİN YAŞ GRUPLARINA GÖRE DAĞILIMI 

Mayıs ayında iş cinayetlerinin yaş gruplarına göre dağılımı şöyle:
 

İŞ CİNAYETLERİNDE İLK DOKUZ ŞEHİR

Mayıs ayında ülkemizin 53 şehrinde iş cinayeti işlendi. Yine Türkiye’nin sanayi kentlerindeki işçi sınıfının iş cinayetlerinde ölümü yoğunlaştı.