'Almanya, Suriye saldırısında yok'

Almanya, Suriye'ye yönelik askeri bir saldırıda yer almayacağını söyledi. Fransa ise, İngiltere parlamentosundan çıkan hayır oyuna rağmen, Fransa'nın Suriye yönelik adım atma iradesinin değişmeyeceğini belirtti.

(soL - Dış Haberler) Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Neue Osnabruecker Zeitung'e yaptığı açıklamada, ülkesinin Suriye'ye yönelik bir müdahaleye dahil olmayacağını açıkladı. Westerwelle, böyle bir müdahalenin kendileri tarafından düşünülmediğini de ekledi.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert de, "Almanya'nın askeri müdahaleye katılmasını düşünmedik. Şimdi de düşünmüyoruz" dedi.

Fransa: İngiltere önemli değil
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, kimyasal silah kullanımı iddialarıyla ilgili olarak hala Suriye'ye sıkı bir yanıt verilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Hollande, İngiltere parlamentosunda Suriye'ye müdahaleye hayır kararının çıkmasının Fransa'yı etkilemeyeceğini belirterek, ülkesinin İngiltere olmadan da harekete geçebileceğini kaydetti. Hollande, harekete geçmek için Fransa'nın müttefikleriyle yakın mesai yürüttüğünü söyledi.

Hollande, parlamento kararına ihtiyaç uymadığını, ancak saldırının meşruluğu sağlanmadıkça harekete geçmeyeceğini söyledi.