Obama İsrail'i tehdit etti iddiası

ABD Başkanı Barack Obama'nın, 2014 yılında İran'a saldırmayı düşünen İsrail'i, olası saldırı girişimi durumunda İsrail uçaklarını vurmakla tehdit ettiği iddia ediliyor.

Dış Haberler

Kuveyt gazetesi El Ceride'nin iddiasına göre 2014 yılında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın nükleer tesislerini vurmak üzere hazırlık yapıyordu. Bu planı durdurmak isteyen ABD Başkanı Barack Obama da olası saldırı durumunda Netanyahu'yu İsrail uçaklarını vurmakla tehdit etmişti.

Gazete, haberin kaynaklarını açıklamadığı için o dönemde konu gündeme getirilmemişti ancak İsrail haber sitesi Arutz Sheva, gazetenin editörünün, ABD'li Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) kuruluşundan Uluslararası Basın Özgürlüğü Ödülü almış güvenilir bir gazeteci olduğunu ve haberin gerçek olduğunu belirtince, Obama'nın İsrail'i tehdit ettiğine dair iddia ABD'li Cumhuriyetçi Parti'ye yakın basın tarafından da yayılmaya başlandı.

Demokrat Parti'ye yakın basın ise haberin Netanyahu'nun kongrede yapacağı konuşma öncesine denk getirildiğine dikkat çekiyor.